Keskustori.fi

Pepe Ahlqvist ja kitara tuovat bluesin lumon TTT-Klubille

Bluesmuusikko kertoo, kuka on ollut suuri vaikuttaja hänen urallaan.

Kuva: Jani Mahkonen.

Pepe Ahlqvist joutui tiukan paikan eteen miettiessään, kuka on vaikuttanut hänen musiikkiuraansa eniten.

– Mahdotonta nimetä vain yksi, kun niitä on niin paljon. Voisin sanoa, että koko blues on vaikuttanut. Jos nyt vain yksi nimi on mainittava, niin sanotaan vaikka yhdysvaltalainen bluesmuusikko Muddy Waters (1913–1983). Lapsuudessani ja nuoruudessani hän vaikutti minuun suuresti.

– Muddy Waters oli artistina kaikkea sitä, mitä blues on. Hän toi Mississipistä akustisen bluesin Chicagoon ja sähköisti sen. Hän oli myös suuri vaikuttaja siinä vaiheessa, kun blues tuli Eurooppaan 50- ja 60-luvulla.

Kerro juuri tähän hetkeen sopiva oma biisisi?

– Vaikea, kun olen tehnyt kappaleita 1970-luvulta lähtien... Nyt keksin! Suomenkielinen biisini ”Aina ei voi saada mitä haluaa”. Se sopii hyvin jokaiseen päivään.

Entä jonkun toisen biisi?

– Pysytään samassa muusikossa eli Muddy Watersin kappale Mannish Boy, jonka kuulin pitkästä aikaa taustamusiikkina ollessani keikalla.

Mitä uutta on luvassa musiikkirintamalla?

– Alan tekemään toista suomenkielistä levyäni syksyllä, ja se ilmestyy ensi vuoden puolella. Haluan laulaa suomenkielellä, kun liian vähän on tullut tehtyä niin ja onhan se kuitenkin oma äidinkieli.

Millainen keikka on tulossa TTT-Klubilla?

– Akustinen keikka eli mies ja kitara. Esitän omia ja vieraita kappaleita, biisejä matkan varrelta. Laulan kappaleita myös suomenkieliseltä levyltäni Näillä Mailla.

Blues-standardeista Ahlqvist lupailee sellaisia vetoja kuin Kind Hearted Woman Blues, Hoochie Coochie Man, Stack O' Lee Blues.

Pepe Ahlqvist soolona lauantaina 27.4. TTT-Klubilla.

Jaa

Viimeksi päivitetty 24.04.2013 11:40