Keskustori.fi

Äänitaiteilija Wojazin keikka syntyy improvisoimalla siinä hetkessä

Ensi lauantaina Sellainen puistojuhla -tukikonsertissa pääsee kuulemaan Wojazin musiikkia. Keikkapaikkana on Pub Hannibal.

Nuori mies istuu vastapäätäni ja kertoo olevansa hieman ujo ihmisten seurassa. Varmuutta hänestä kuitenkin löytyy. Sellaista, mitä on ihan pakko ihailla.

– Musiikki on elämäntapani. Sitä mun kuuluu tehdä ja sen takia olen maapallolla, toteaa äänitaiteilija Wojaz.

Toki Raumalta kotoisin olevan ja nyt Tampereella asuvan Tuomas Ailasmaan elämän intohimoja musiikin lisäksi on myös luonto, ja hän opiskeleekin  luonnonvaratuottajaksi. Mutta tässä jutussa on kyse musiikista, joten palataan siihen.

Wojazin musiikki ei ole mitään ”perinteistä”.

– Sitä voisi kuvata sanalla ”kokeellinen ambient”. Se on täysin omaa musiikkiani, ja sillä haluan ilmaista itseäni. Jokainen soittokerta on itsellenikin tutkimusmatka.

Wojaz esiintyy lauantaina Pub Hannibalissa, mutta keikan kulku selviää vasta paikan päällä.

– Keikka perustuu siihen hetkeen ja improvisointiin. Musiikkiin vaikuttavat myös livetilanteen ja ihmisten energiat.

Wojazilla on takana on nyt seitsemän vuotta syntetisaattorilla soitettua musiikkia. Tietokoneet eivät kuulu hänen musiikkiinsa. Keikkailu on tullut kuvioihin vasta nyt.

Runoja kirjoittava äänitaiteilija saattaa myös laulaa, mutta ei myöskään perinteisellä tyylillä.

– Haluan, että kappaleen sanat herättävät kuulijan oman mielikuvituksen ja hän kuulee sanat niin kuin itse haluaa.

Wojazin lisäksi Hannibalissa esiintyy Radiolaari. Keikka on Sellainen puistojuhla -tukikonsertti.

Sellainen puistojuhla järjestettiin viime kesänä ensimmäistä kertaa ja silloin yksipäiväisenä Soukkapuistossa (Tampellan Esplanadin ja Kekkosentien välissä.). Ensi kesänä tapahtuma tulee kaksipäiväisenä 17.– 18. elokuuta Soukkapuistoon.

– Vielä emme paljasta esiintyjien nimiä, vaan haluamme pitää jännityksessä. Sen verran voin paljastaa, että lauantaina lavalle nousee kaikkien tuntema pitkän linjan rockmuusikko. Kova nimi!, iloitsee tuottaja Anne Saarinen Sellainen-työryhmästä.

– Puistojuhlassa on esittävää taidetta, pääasiassa musiikkia ja runonlausuntaa. Musiikkia on eri genreistä, kuten punkkia, progea, folkia. Lauantaina on lisäksi Open stage, missä kuka tahansa yleisöstä voi esiintyä noin viiden minuutin ajan. Saa laulaa, tanssia vaikka balettia, lausua runoja, ihan mitä haluaa.

Lauantaina 27. huhtikuuta Pub Hannibalissa klo 21.30 Radiolaari, klo 22.30 Wojaz.

Kuuntele Wojazin soittoa viime vuoden puistojuhlasta (YouTube). Siirry videoon  

Jaa

Viimeksi päivitetty 25.04.2013 11:08