Keskustori.fi

"Patentoitu" Pate Mustajärvi herkkänä ja vakavana

Uuden soololevyn kiertue päättyy sunnuntaina Tampere-taloon.

Kuva: Harri Hinkka.

Onneksi olkoon! Yhdeksäs soololevysi Patentoitu on julkaistu huhtikuussa, ja se sijoittui ensimmäisellä listaviikollaan Suomen virallisella listalla sijalle kolme. Kerro uuden soololevysi synnystä?

– Oon onnekas ja etuoikeutettu kaveri, että sain tehdä levyn tällaisten ammattilaisten kanssa. Siksikin tässä on pakko yrittää parhaansa. Loistava meininki. Kuuntelin ensin demot autossa, enkä tiennyt yhtään keitä oli kappaleiden takana. Niistä valitsin mieleiseni.

– Sillä meiningillä lähdettiin, ettei tehdä levylle yhtään coveria. Neljännellä levylläni Vol. 4 ei myöskään ollut covereita.

Onko Patentoitu-kiertueen keikoilla herkistelty?

– Patentoitu-kiertueessa on kuusi keikkaa. Neljä on takana ja kaksi vielä edessä: Hämeenlinna ja Tampere. Keikat on mennyt loistavasti. Tyylikkäitä tilaisuuksia. On siellä ollut yleisössä herkistelyä ihan kyyneleihin asti. Ensin tuli hämmentynyt olo, mutta hienolta se tuntuu. Aina ei tarvitse pää punaisena huutaa lavalla. Nyt voin olla vakavampikin. Jätän kukkoilun Popedan keikoille.

Millä mielin päätät kiertueen Tampere-talossa sunnuntaina 28.4.?

– Se on kaikista jänskin. Hieno lopettaa omaan kotikaupunkiin!

Musiikki on varmasti antanut sinulle paljon. Mistä olet erityisesti kiitollinen?

– Olen kiitollinen, että musiikin harrastuksesta on tullut ammattini. Se on suuri juttu, ja siitä pitää olla nöyränä. Tää on ollut se, johon oon tähdännyt. Helppoahan se ei ole. Jos joku ajattelee, että se on tunti illassa lavalla ja muuten saa olla kuin "Ellun kanat", niin tervetuloa kokeilemaan. Kaikesta huolimatta en vaihtaisi tätä pois.

Mistä olet joutunut luopumaan musiikin takia?

– Musiikin takia olen joutunut luopumaan häistä, hautajaisista, ristiäisistä, juhlapyhistä ja normaaleista ihmissuhteista. Kaikesta siitä, mitä ihmiset tekevät normaalisti päiväsaikaan, kun itse olen yleensä nukkunut siihen aikaan.

Miten musiikki parhaimmillaan koskettaa sinua?

– Ensimmäinen juttu, mistä tiedän, että musiikki kolahtaa on se perinteinen eli karvat nousee pystyyn. Toinen on, kun oon studiolla laulanut biisin ja niskaa kihelmöi sillai hienosti. Sit mä vaan odotan, että äänittäjä sanoo ”jumalauta, se on siinä!” Se hetki on aika makee.

– Kun katselen vaikka leffaa ja tulee koskettavaa leffamusiikkia, niin ei sitä pysty olemaan pyyhkimättä silmäkulmaa, vaikka kuinka olis macho. Leffa ja musiikki, siinä on semmoinen yhteisvaikutus.

Mitä kuuluu kesään ja Popedalle?

– Toukokuu huilataan. Popedan ensimmäinen kesän keikka on 7. kesäkuuta, ja sitten käydään läpi kaikki mahdolliset ja mahdottomat kesän festarit. Luvassa on pitkä kuuma kesä!

Jaa

Viimeksi päivitetty 25.04.2013 17:39