Keskustori.fi

Janne Tulkki ja uran alku: Vanhemmat kannustivat muusikoksi, muut kehottivat "kunnon työhön"

Artisti esiintyy mielellään niin hoitokodeissa kuin tanssilavoilla. Tulkki tanssittaa tamperelaisia Tähdessä 4. toukokuuta.

Laulaja, lauluntekijä Janne Tulkki (s. 1975) aloitti musiikkiuransa hyvin nuorena. Varsinainen läpimurto tapahtui vuonna 1998 hänen sjoittuessaan toiseksi Syksyn sävel -kisassa kappaleella Kulkurin kuu.

Kuka tai ketkä ovat vaikuttaneet elämääsi ja uraasi eniten?

– Vanhempani! Kun nuorena vasta 16-vuotiaana lähdin tälle alalle kaikki muut, paitsi vanhempani, sanoivat, että "käy kouluja ja hanki itsellesi kunnon työ". Vanhempani kannustivat ja tukivat minua. He uskoivat minuun ja sanoivat, että ”sun homma on laulaminen ja soittaminen”. He ovat edelleenkin käytännön elämässäni isoin apu ja tulevat usein pyytämättäkin apuun.

– Musiikillisesti merkittävin vaikutus minuun on ollut Tapio Rautavaaralla. Hänen kappaleensa Exodus sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen; silloin kun kaikki on hyvin ja silloin kun ei niin hyvin.

Mitä muuta kuuluu musiikkirintamalle?

– Viime vuonna levytin Tapio Rautavaaran musiikkia nimellä Toiset on luotuja kulkemaan. Levyn pohjalta syntyi mummolakiertue, ja olen käynyt laulamassa hoitokodeissa vanhan liiton meiningillä eli vain kitara ja mies. Rautavaaran musiikki on kuulunut vanhusten nuoruuteen. Hoitokodeissa näkee heti, millainen hieno vaikutus musiikilla on.

Janne Tulkki & Tulinen Sydän 4. toukokuuta Nightclub Tähdessä.

Jaa

Viimeksi päivitetty 30.04.2013 18:19