Keskustori.fi

Rockwallin laulajan Valtteri Aaltosen kolme esikuvaa: Oma faija, Pate Mustajärvi ja Hessu Hopo

Debyyttialbuminsa julkaissut Rockwalli rokkaa perjantaina Tunne Tampere -tapahtumassa Hämeenpuistossa.

Rockwalli: Jimi Hautamäki (vas.), Sampsa Rättäri, Valtteri Aaltonen, Anton Äikäs ja Alex Hautamäki.

Kuka tai ketkä ovat vaikuttaneet elämääsi eniten, Valtteri Aaltonen?

– Oma faijani, Jussi Aaltonen, niin oppi-isänä kuin myös musiikillisesti. Hän on myös bändimiehiä ja Mustat Enkelit -bändin laulaja. Musan osalta hän on ollut suuri vaikuttaja. Tosi iso vaikuttaja on myös Pauli ”Pate” Mustajärvi. Vaahtosammuttimen kokoisina Antonin kanssa ruvettiin diggaamaan Popedaa ja Mustat Enkelit -bändiä. Sitten aloitettiin soittamaan.

Manserock jyllää siis vahvasti ja väkevästi suvussa. Nimittäin Valtteri Aaltosen isä Jussi Aaltonen on Pate Mustajärven siskonpoika. 

Rockwallin laulaja nimeää vielä yhden esikuvan.

– Hessu Hopo. Letkeä jannu, jota jokaisen on hyvä pitää esikuvana.

Rockwalli julkaisi huhtikuun lopussa ensimmäisen pitkäsoittonsa Maa kutsuu. Miltä tuntui saada debyyttialbumi ensimmäistä kertaa omiin hyppysiin?

– Fiilis oli aika mainio. Yksi virstaanpylväs tuli saavutettua. Siitä oli hyvä ottaa suunta taas ylöspäin ja eteenpäin. Ei me viikkoa enempää fiilistelty, vaan sitten ruvettiin taas tekemään uusia biisejä.

Miten kuvailisit fiiliksiäsi juuri tällä hetkellä?

– Odottava kesälomaa silmälläpitäen. Hieman jännittynyt ja samalla helpottunut. Jännittynyt sen takia, miten levy otetaan vastaan ja helpottunut, kun levy on saatu tehtyä. Ja siitä tuli hyvä!

Mikä kappale sopisi tähän hetkeen?

– Popedan Kärmesboogie. Legendaarinen biisi, jonka toiset ovat löytäneet 1980-1990-luvulla. Me Rockwallissa löydettiin se vasta pari kesää sitten.

Rockwalli esiintyy perjantaina 10. toukokuuta kello 18 Tunne Tampere -tapahtumassa Hämeenpuistossa.

Jaa

Viimeksi päivitetty 08.05.2013 13:07