Keskustori.fi

Sara Hildénin taidemuseo tahtoo keskustaan

Museon johtokunnan mielestä nykytaiteen pitäisi näkyä ihmisten arjessa. Nyt museo sijaitsee syrjässä Särkänniemen takana. 

Kuva: Thomas Schütte – Frauen -näyttely alkoi Sara Hildénin taidemuseossa joulukuussa. Näyttely päättyy sunnuntaina 12. toukokuuta.

Sara Hildénin taidemuseon johtokunta esittää museon siirtämistä Tampereen keskustaan.

Johtokunnan mielestä Sara Hildénin taidemuseo on Tampereen kaupungin merkittävä vetovoimatekijä ja kaupungin kannattaa käyttää museon tasokasta brändiä enemmän hyväksi. Suurin este tässä on museon syrjäinen sijainti laajentuneen Särkänniemen huvipuiston takana. Norsun takaa ei hevonen näy.

Tiedotteessaan johtokunta toteaa, että museo on asiakasvirtojen kannalta liian etäällä juna- ja bussiyhteyksistä, keskustan kiinnostavasta vilinästä. Nykytaiteen pitäisi näkyä ihmisten arjessa. Keskustassa taidemuseo saa uutta asiakaskuntaa, kaupunki uuden maamerkin ja turistikohteen, ja se on elinvoimainen tekijä kaupungin kehittämisessä.  

Johtokunta toteaa myös, että 1970-luvulla valmistunut Sara Hildénin taidemuseo oli valmistuessaan ajanmukainen, mutta se ei olosuhteiltaan eikä logistiikaltaan vastaa enää museaalisia vaatimuksia. Kansainvälinen näyttelytoiminta on mahdollista ainoastaan silloin, kun olosuhteet täyttävät museaaliset nykystandardit.

Museon nykyinen rakennus on Tampereen kaupungin omistama ja ylläpitämä, Sara Hildenin säätiö omistaa ja hankkii edelleen kokoelman teokset.

Sara Hildénin taidemuseo

Jaa

Viimeksi päivitetty 10.05.2013 21:22