Keskustori.fi

Museoiden yönä hyytävät kummitustarinat kaikuvat Näsilinnassa – Tule tarinankertojaksi

Yli 20 museota ja kulttuurikohdetta tarjoavat näyttelyitä ja ohjelmaa puoleen yöhön saakka lauantaina 25. toukokuuta.

Museoiden yötä vietetään Tampereella kuudetta kertaa ensi lauantaina 25. toukokuuta kello 18–24. Yli 20 museota ja kulttuurikohdetta tarjoavat näyttelyitä, opastuksia ja ohjelmaa.

Yksi kohteista on remonttia odottava Näsilinna (yllä). Kummitusjuttujen yössä kello 22–24 yönkulkijat pääsevät kertomaan hyytäviä tarinoita. Jännittävää yötä isännöi Markus Henriksson.

– Kuka tahansa voi tulla kertomaan kummitusjutun. Paikka inspiroi sekä myös itse pyrin luomaan inspiroivan olotilan kummitusjutuille, kertoo Henriksson.

Henriksson miettii, että Näsilinnassakin saattaa henkiä vaeltaa, vaikka tarkkaa tietoa siitä ei hänellä ole. Ainakin tragediaa on ollut ja verta on vuodatettu.

Rakennuksen rakennutti Peter von Nottbeck, ja se oli alkuperäiseltä nimeltään Milavida.

– Nottbeckien perhetragediassa Peter von Nottbeckin vaimo Olga kuoli synnyttäessään kaksosia Baden-Badenissa ja myöhemmin Peter kuoli umpisuolen leikkaukseen Pariisissa.

Sisällissodan taistelut näkyvät edelleen rakennuksessa.

– Vuoden 1918 sisällissodasta on jäänyt verijälki Näsilinnan lattiaan.

Sanavalmis Vapriikissakin oppaana ollut Henriksson kannustaa rohkeasti tarinankertojaksi.

– Ei ole olemassa hyviä ja huonoja kummitustarinoita, vaan kaikki ovat hyviä.

– Virittelen aluksi tunnelmaa kertomalla itsekin muutaman kummitusjutun, lupaa Henriksson.

Näsilinnassa alkaa myös lauantaina POP UP Art Näsilinna -näyttely, joka on auki 2. kesäkuuta asti. Näyttelyn järjestävät 14 eri alojen taiteilijaa.

Museoiden yössä pääsee seitsemän euron pääsylipulla kaikkiin kohteisiin sekä kahteen niitä kiertävään TKL:n bussiin. Poliisimuseon asiakkaat pääsevät tapahtumaranneketta näyttämällä Hervannan ja keskustan välillä busseilla 13 ja 30.

Keskustorilla suihkulähteen vieressä sijaitsee lisäksi Museoiden yö -kioski. Kioski on avoinna jo perjantaina kello 12–18 ja lauantaina 12–22. Kioski tarjoaa tietoa museoiden tapahtuma- ja näyttelytarjonnasta tulevana kesänä. Sieltä voi myös ostaa itselleen tapahtumarannekkeen.

Paljon ja erilaista ohjelmaa on siis luvassa Museoiden yössä. Lue lisää

Jaa

Viimeksi päivitetty 22.05.2013 13:15