Keskustori.fi

Aikamoista tajunnanvirtaa! August Saarinen & Vuolas Virta löysi Olavi Virran kuolemattomat kappaleet ja uudet sovitukset soi ensilevyllä

M.A. Numminen & Pedro Hietanen sekä Heikki Salo esiintyvät bändin levynjulkkarikonsertissa lauantaina 25.5. Yo-talolla.

Kuva: Eino Nurmisto.

Olavi Virran ikivihreät kappaleet elävät ikuisesti. Ja se on hienoa, että vain 21–26-vuotiaat miehet ovat löytäneet legendaarisen laulajan musiikin ja haluavat nostaa Virran taidetta ja unohtumattomia kappaleita myös nuorempien tietoon.

1950-luvun sävelmät ovat saaneet uudet sovitukset tämän Olavi Virta -tribuuttibändin käsissä. Kaiken takana on seitsenhenkinen Sibelius-Akatemian musiikinopiskelijoista koostuva August Saarinen & Vuolas Virta orkesteri, jota johtaa Joonas Mikkilä. Orkesterin solistina on Juho Vanamo.

Mikä Olavi Virrassa kiehtoo?

– Olavi Virrassa kiehtoo musiikin lisäksi hänen taiteilijapersoonansa ja tietty ristiriitainen rockhenkilö. Voi sanoa, että hän oli elintavoiltaan oman aikansa rocktähti. Tämä on mehevä asetelma, kertoo Juho Vanamo.

Kun Juho Vanamo astuu lavalle, jää Vanamo narikkaan ja tilalle astuu ”hänen toinen persoonansa” August Saarinen. Tämä August Saarinen kuvittelee syntyneensä Olavi Virraksi tähän päivään...

August Saarinen & Vuolas Virta syntyi vasta noin vuosi sitten ja ensilevy Mestarin uudet vaatteet on julkaistu tänä keväänä. Sekä levyn että kesän 2013 kiertueen suojelijana toimii Virran aikalainen, mediapersoona Aarre Elo.

Olavia koteihin -kiertue alkaa heinäkuussa

Orkesteri pyrkii toteuttamaan 50-luvun sävelmiä niin modernein kuin perinteisinkin sovituksin.

– Alun perin yritimme hakea samanlaista soundia kuin Virralla, mutta se alkoi kääntyä uuteen suuntaan, koska laulajalle on haastavaa kopioida toisen tyyliä. Halusimme myös muodostaa oman tunnistettavan tyylin.

– Levyllä on kirjava valikoima Virran kappaleita, kuten Punatukkaiselle tytölleni, Kylmä rakkaus ja Sydänsuruja. Halusimme näyttää, miten hyvin Virran kappaleita pystyy taittamaan erilaisiin suuntiin. Levy on mielestäni aika eheä kokonaisuus musiikin tyylilajien monimuotoisuudesta huolimatta.

Heinä-elokuussa yhtye tekee lähes 40 konsertin Olavia koteihin -kiertueen, joka on samalla laajin koskaan Olavi Virran musiikkiin keskittynyt kiertue. Syyskussa August & VV nähdään muun muassa Maailmatango-festivaalilla Tampereella sekä Sibelius-Akatemian järjestämällä kiertueella USA:ssa.

Harvinaista herkkua lauantain keikalla

Mutta palataan vielä ensi lauantain keikkaan Tampereella. Levyjulkkarikonsertissa illan aikana Yo-talon lavalla nähdään myös M.A. Numminen & Pedro Hietanen sekä Heikki Salo. Samaan aikaan kaikkia ei sentään lavalla nähdään, vaan Nummisella & Hietasella on oma shownsa kuin myös Salolla sekä orkesterilla August & VV.

– Se on fantastinen juttu. Olemme esiintyneet näin vain kerran aikaisemmin ja ainakin toistaiseksi lauantaina nähdään toinen ja samalla viimeinen kerta tällä porukalla.

– Sen verran mainittakoon vielä meidän orkesterin konsertista, että kokonaisuudessaan se muodostaa sekä traagisen että koomisen rakkauskertomuksen.

– Luvassa on hauska, rento, tiivistunnelmainen ja hyvä show, lupaa Juho Vanamo tai August Saarinen.

Tajunnanvirta–levynjulkkarikonsertti Tampereen Yo-talolla 25. toukokuuta kello 20 alkaen.

August Saarinen & Vuolas Virta

Jaa

Viimeksi päivitetty 24.05.2013 12:10