Keskustori.fi

Annikki palaa takaisin kotiin superviikonloppuna

Fiilistele festareilla! Ensi viikonloppu tarjoaa siihen huikean mahdollisuuden, kun Tampereella on samaan aikaan menossa peräti neljä festivaalia.

Annikin Runofestivaali Annikin puutalokorttelissa vuonna 2008. Kuva: Simo Ollila.

Saisiko olla raskasta rockia, akustista kitaramusiikkia, runoutta vai kuoromusiikkia? Kaikkea näitä on tarjolla ensi viikonloppuna. Tampere täyttyy neljästä festivaalista, jotka ovat Annikin Runofestivaali, Sauna Open Air, Tampereen Sävel ja Tampere Guitar Festival. Osan ohjelmatarjonta alkaa jo aikaisemmin tällä viikolla, mutta festivaalit huipentuvat superviikonloppuun 7.–9. kesäkuuta.

Annikin Runofestivaali täyttää 10 vuotta

Annikin Runofestivaali palaa nyt parin vuoden jälkeen remontoituun, alkuperäiseen tapahtumapaikkaansa Annikin puutalokortteliin. Yli satavuotiaan korttelin miljöö luo erityisen lämpimät ja tunnelmalliset puitteet festivaalille. 

Runofestivaali täyttää tänä vuonna pyöreät 10 vuotta, ja juhlavuoden Maa jalkojemme alla -teeman kautta on tarkoitus tutkia ja juhlia Suomen ja maailman runouden ja sanataiteen monimuotoisuutta. Tämän vuoden festivaalin suojelija on rouva Jenni Haukio.

Festivaali on kansainvälisempi kuin koskaan, ja suomalaisesiintyjien lisäksi vieraita on tulossa Japanista, USA:sta ja Hollannista. Esiintyjiä ovat muun muassa Anne Waldman (USA), Shuri Kido (Japani), Niillas Holmberg (Saamenmaa), Kaj Chydenius & Taru Nyman ja Anni Sinnemäki. Luvassa on myös yllätysesiintyjiä ja lastenohjelmassa esiintyy muun muassa Mimmit-yhtye. Runofestivaalitaiteilijana toimii Rosa Liksom. Unohtaa ei tietysti sovi päätösklubia Telakalla lauantaina kello 21.30.

Annikin Runofestivaali lauantaina 8.6. Siirry festivaalin sivulle

Tampereen kitarafestivaalin pääesiintyjiä ovat Grammy-palkitut huippukitaristit Vicente Amigo ja Andrew York

Kuva: Annemiek Rooymans.

Yhdeksättä kertaa järjestettävä Tampere Guitar Festival tuo kaupunkiin kansainvälisiä kitarahuippuja, kuten espanjalaisen flamencolegendan Vicente Amigon (yllä) ja yhdysvaltalaisen kitaristi-säveltäjän Andrew Yorkin. Artisteja saapuu myös muun muassa Ranskasta, Chilestä ja Thaimaasta.

Tampereen kitarafestivaali on Pohjoismaiden suurin kitaratapahtum­a, joka koostuu monipuolisesta konserttitarjonnasta ja erilaisista kitarakursseista. Viikon aikana flamencon lisäksi kuullaan brasilialaista jazzia, gipsy swingiä ja klassista kitaramusiikkia.

Päätapahtumapaikka on Tampere-talo, mutta konsertteja järjestetään kaikkiaan viidessä eri kunnassa. Tärkeä osa festivaalia ovat ilmaistapahtumat ja OFFklubit. Tänä vuonna kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki on Tampere Guitar Festivalin suojelija.

Tampere Guitar Festival 1.– 9.6. Siirry festivaalin sivulle

Tampereen Säveleen tulee yli 2300 laulajaa 16 maasta

YL ON POP feat. Maija Vilkkumaa. Kuva: Petri Anttila.

Tampereen Sävel -festivaalilla esiintyy 65 kuoroa ja 19 lauluyhtyettä kansainvälisessä kuorokatselmuksessa, yhtyelaulukilpailussa ja konserttisarjassa. Tapahtumaan saapuu yli 2300 laulajaa 16 maasta.

Juhlavuottaan viettävä mieskuoro Ylioppilaskunnan Laulajat esiintyy solistinaan Maija Vilkkumaa (yllä) perjantai-iltana Pakkahuoneella. Lauantaina kuullaan muun muassa superkokoonpanoa LEVELELEVEN (Rajaton & The Real Group).

Festivaalin ilmaiskonserttisarja Kuule Sävel! soi eri puolilla kaupunkia muun muassa Muumilaaksossa, pääkirjasto Metsossa, TAYSissa, kirkoissa ja Laikunlavalla. Festivaali alkaa jo keskiviikkona yhteislaulukilpailulla. Kuorokatselmuksessa esiintyy 6.–8.6. peräti 59 kuoroa Tampere-talon Isossa salissa, ja päätöskonsertissa 9.6. kuullaan monipuolisesti katselmukseen osallistuneiden kuorojen esityksiä.

Tampereen Sävel 5.– 9.6. Siirry festivaalin sivulle

Saunan löylyt takaa monta kovaa bändiä – Nightwish lauteilla lauantaina

Kuva: Ville Juurikkala.

Sauna Open Air Metal Festival pärähtää käyntiin varsinaisella festivaalialueella Ratinan Stadionilla lauantaina. Metallimusiikkifestivaalin alkulämmöt otetaan kuitenkin jo perjantaina Ratinassa festivaalialueen Ylälauteella, missä esiintyy muun muassa Kotipelto Duo ja Burleskiryhmä Thee Dizzy Daisies.

Lauantaina Ratinan festivaalipuiston täyttää kovat bändit, kuten Nightwish (yllä), Opeth ja Children Of Bodom. Sunnuntaina lavan ottaa haltuunsa muun muassa Volbeat, Sabaton, Stam1na, Hatebreed, ja Ghost Voyage.

Sauna Open Airin viralliset jatkot ovat Jack the Rooster niin perjantaina, lauantaina kuin sunnuntaina. Muun muassa perjantai-illassa esiintyy Mikko Herranen. Sauna Open Airin päätösklubilla Tampereen Pakkahuoneella sunnuntaina 9.6. lavan valtaa amerikkalainen livesensaatio Rival Sons.

Sauna Open Air 8.–9.6. Siirry festivaalin sivulle

Jaa

Viimeksi päivitetty 03.06.2013 17:05