Keskustori.fi

Maailman ympäristöpäivänä 5.6. TR1:n Taidehallissa pohditaan: Miltä näyttää ympäristömme tulevaisuus?

Ympäristöpäivänä vapaa pääsy TR1:n Taidehallin Matkalla Ekopolikseen -tapahtumaan, näyttelyyn Meri hädässä – Muovijäteprojekti sekä  mediamuseo Rupriikkiin. 

Kuva näyttelystä Meri hädässä – Muovijäteprojekti. Tyynenmeren jätepyörteellä muovin nielemiseen kuollut albatrossi. Photo: Chris Jordan, Midway: Message from the Gyre, 2009 ©Chris Jordan, Courtesy of Christophe Guye Galerie.

Matkalla Ekopolikseen – Miltä näyttää ympäristön tulevaisuus ja tulevaisuuden ympäristö?

Maailman ympäristöpäivänä keskiviikkona 5. kesäkuuta TR1:n Taidehallissa on Matkalla Ekopolikseen -tapahtuma, joka on osa Vihreän viikon ohjelmaa. TR1 Taidehalli osallistuu ympäristöpäivään tarjoamalla myös vapaan pääsyn näyttelyyn Meri hädässä – Muovijäteprojekti, joka käsittää installaatioita, muoviesineistöä, animaatioita ja runsaasti erilaista informaatiomateriaalia.

Kuohuva Tampere vai Ekopolis? Tampereen kaupungin Kestävä yhdyskunta -yksikkö on tilannut Tampereen ympäristön tulevaisuus 2050 -skenaarioraportin Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksesta. Raportti on tarkoitettu Tampereen kaupunginvaltuuston kaupunkistrategiatyön tausta-aineistoksi.

TR1 Taidehallissa voi keskiviikkona kuunnella raportin kolme skenaariota ympäristön tulevaisuudesta ja osallistua keskusteluun siitä, miten yksilön ja yhteiskunnan valinnat toimivat tienviittoina matkalla tulevaisuuteen. Esillä on myös lyhytfilmejä ja tietoiskuja kestävästä ja eettisestä kulutuksesta.

Päivän ohjelmaan kuuluu myös maksuton Muovinen valtameri -opastus, jolla tutustutaan TR1 Taidehallin näyttelyyn Meri hädässä - Muovijäteprojekti. Museokierroksella seurataan muovin matkaa tehtaasta merieläinten ravinnoksi ja lopulta lautasellemme. Miten muovi syntyy? Ovatko kaikki tavarat tarpeellisia?

Vapaa pääsy Matkalla Ekopolikseen -tapahtumaan, TR1 Taidehallin näyttelyyn ja opastukseen sekä mediamuseo Rupriikkiin keskiviikkona 5.6. klo 9–17.

TR1 Taidehalli

 

Jaa

Viimeksi päivitetty 04.06.2013 13:23