Keskustori.fi

Krisse Salminen heittäytyy komediassa vähän vakavampaan rooliin

Kesäteatteria: Puhelinluettelo saa ensi-iltansa Tampereen Komediateatterissa 8. kesäkuuta.

Tampereen Komediateatteri tuo katetulle ulkonäyttämölleen kesäkomedian Puhelinluettelo, jonka on kirjoittanut Tuomas Parkkinen.

Näytelmää tähdittää Krisse Salminen. Vaikka kyseessä on hauska ja hulvaton komedia, stand up -koomikkona paremmin tunnettu Salminen kohtaa roolissaan vakavamman puolensa.

– Näytelmässä on pieniä hassuja kohtauksia. Roolissani kyse on enemmän Kauniit ja rohkeat -henkisestä vakavasta rakkaustarinasta. Näyttelen lääkäri Leila Lintusta, joka on menossa naimisiin kauhean miehen kanssa. Sitten Leila tapaa ensirakkautensa Maunu Onnelan, jota näyttelee Jere Riihinen, kertoo Krisse Salminen.

Salminen kertoo, että stand up on hänelle se luontaisin juttu. Haastetta on siinä, että nyt pitää löytää myös sitä vakavampaa puolta.

– Olen etuoikeutettu, että saan näytellä ammattinäyttelijöiden kanssa. Koska en ole kouluttautunut näyttelijäksi, minulla ei ole valmiina työkaluja ns. vakavampiin rooleihin. Tässä roolissani olen joutunut karsimaan maneereja. Luontaista on minulle stand up, jossa omalta pohjalta kerrotaan juttuja.

Näytelmässä näyttelevät Krisse Salmisen ja Jere Riihisen (takana) lisäksi Emilia Pokkinen, Jukka Leisti (vas. edessä) ja Samuli Muje. Yhteensä he loihtivat näytelmän yli 30 roolia.

Salminenkin nähdään useammassa roolissa. 

– Leilan lisäksi näyttelen hassua mummohahmoa. Näiden kahden roolin lisäksi on pieniä ilmestymisiä.

Kaikkiin komedian tarinoihin liittyy jollain tavalla puhelinluettelo. Koska olet viimeksi käyttänyt "ihan oikeata" puhelinluetteloa?

– Varmaan joskus yläasteella. Olen katsonut puhelinluettelosta, missä joku poika, johon olen ollut ihastunut, asuu.

Tampereen Komediateatteri

Jaa

Viimeksi päivitetty 05.06.2013 12:09