Keskustori.fi

Kauko Röyhkä ja lukuisat bändit esiintyy Sellaisessa puistojuhlassa

Vapaaehtoisvoimin syntyvässä puistojuhlassa saavat pääosan musiikki ja runous 17.–18. elokuuta Soukkapuistossa.

– Sellainen puistojuhla on hyvin joviaali, lämminhenkinen tapahtuma. Ystävyyden juhla, luonnehtii tuottaja Anne Saarinen.

Sellainen puistojuhla järjestettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa yksipäiväisenä Soukkapuistossa, joka sijaitsee Tampellan Esplanadin ja Kekkosentien välissä.

– Kaikki, jotka ovat antaneet viime vuodesta palautetta minulle henkilökohtaisesti, ovat sanoneet, että puistojuhlassa oli leppoisa fiilis. Sai vaan istua puistossa ja kuunnella musiikkia sekä runoja, lisää taiteellinen johtaja Jouni Vesanen.

Samoilla linjoilla jatketaan siis tänäkin vuonna. Maksuttoman ja autottoman puistojuhlan esiintyjät ovat varmistuneet. Lauantain ehdoton vetonaula on Kauko Röyhkä.

– Meille ei esiintyjät kuitenkaan mene siinä järjestyksessä, että suurin nimi on viimeisenä esiintyjä, varoittelee Vesanen.

– Kannattaa olla paikalla alusta lähtien, lisää Saarinen.

Sen verran paljastettakoon, että Röyhkä astuu lavalle noin kello 16. Tapahtuma alkaa sekä lauantaina että sunnuntaina kello 14 ja päättyy viimeistään kello 22.

Esiintyjien musiikki on eri genreistä, kuten punkkia, progea, folkia. Mukana on myös runonlausujia.

Lauantaina 17. elokuuta lavalle nousevat La Murga, Rai Rai, Kauko Röyhkä, Nautilus, Silminnäkijä, Olohuone, Space Mothers. Runoilijat: Päivi Lehtonen, Kirsi Sikström, Helena Wahala, Pekka Paajanen + Open Stage.

Sunnuntaina 18. elokuuta esiintyvät Ragnar B. Hauta, Shakin' Legs, Serpent´s Aim, Crystal Rain, Pidätetyt Tunteet, Pipar Sisar, The Grande Bois. Runoilijat: Jukka Raitio, JK Ihalainen.

Myös yleisö pääsee halutessaan esiintymään open stagella lauantaina. Ilmoittautuminen on paikan päällä, ja lavan saa haltuunsa noin viideksi minuutiksi.

– Nyt vain huuliharput, pajupillit tai tanssikengät esiin, kehottaa Saarinen.

Sellainen puistojuhla on suunnattu aikuisille. Tapahtuma toimii piknik-idealla eli omat eväät voi ottaa mukaan. Suunnitteilla on, että paikan päällä tulee olemaan myös ruokaa myynnissä.

Kaikki alkoi halusta saada esiintymisareena taiteilijoille

Kulttuurituottaja Anne Saarinen ja kuvataiteilija Jouni Vesanen (yllä) kertovat, että heillä molemmilla on paljon esiintyviä taiteilijoita kavereinaan. Taiteilijoita, jotka vielä etsivät mahdollisuutta päästä esille ja janoavat päästä esiintymään. Siitä lähti idea Sellaiseen puistojuhlaan. Haluttiin antaa mahdollisuus muusikoiden ja runoilijoiden esiintyä.

Kaikki järjestelyt tapahtuvat pienen vapaaehtoisen Sellainen-työryhmän voimin. Joukkoon mahtuu ihmisiä monelta alalta.

– Erittäin suuri kiitos kaikille. Jokainen on tehnyt tätä omalla ajallaan oman työnsä ohessa, kiittelee Saarinen.

– Rohkaistuimme tekemään tapahtumaa tänäkin vuonna, koska kaikki meni niin täydellisesti viime vuonna. Silloin jännitimme, että tuleeko ketään vai tuleeko liikaa väkeä.

– Sää, esitykset ja yleisö toimi kaikki hyvin. Jokainen keräsi roskansa, myös tupakantumpit. Meiltä jäi varmaan vain kahvikupillinen sahanpurua jäljelle lavasteista.

– Nyt vain jännittää sää, lisää Vesanen.

Tapahtuman nimi Sellainen puistojuhla syntyi yllättävällä tavalla.

– Olimme tekemässä maankäyttölupaa ja pohdimme, että lupahakemukseen pitää laittaa jokin nimi tapahtumalle. ”No, millainen nimi?” ”No, sellainen.”

Sellainen puistojuhla

Jaa

Viimeksi päivitetty 06.06.2013 16:48