Keskustori.fi

Millainen 18-vuotias nuori olisit ollut vuonna -85, Kaisa Mattila?

Ah, mikä ”Kuuma kesä ´85” – Pyynikin kesäteatterissa toista kesää pyörivä musiikkikomedia saa ensi-iltansa 14. kesäkuuta.

Kaisa Mattila ja Sami Hintsanen Pyynikin maisemissa. Kuvat: Leena Klemelä.

Pyynikin kesäteatteri vie katsojat toista kesää vuoden 1985 festarikesän mainioiden hahmojen sekä suomirockin tunnelmaan. Kuuma kesä ´85 täydentää Tampereen Työväen Teatterin Vuonna 85 -esitystä, jonka viimeinen esitys nähtiin viime vuoden joulukuussa.

Kuuma kesä ´85 -musiikkikomedian ovat kirjoittaneet Heikki Syrjä, Riku Suokas ja Heikki Vihinen. Tänä kesänä ensi-ilta on perjantaina 14. kesäkuuta.

Näytelmä alkaa siitä, kun Lokomon duunari Tommi Turmiola (Sami Hintsanen) kohtaa Pyynikin kesäisessä yössä vaalean kaunottaren Karoliinan (Kaisa Mattila).

Millä mielin lähdet kohti kuumaa kesää, Kaisa Mattila?

– Ihan hyvällä mielin. Ehdottomasti toivon vähemmän sateita kuin viime kesänä. Kylmyys ja sade pois. Viime kesä oli sairaan kylmä, vaikka muuten meillä olikin ratkiriemukas kesä. Muuten näytelmä on sama, sitä ei ole muutettu yhtään.

– Takana minulla on jo kuusi vuotta sisäversiota Tampereen Työväen Teatterissa. Siellä ensi-illasta oli kulunut puoli vuotta, kun tulin mukaan näyttelemään Karoliinaa. Hahmo on siis hyvin tuttu. Haasteena onkin se, että jaksaa pitää Karoliinan hahmon tuoreena.

– Kesäteatterissa ja sisäversiossa on muuten erilaiset tarinat, paitsi että näytelmät alkavat samanlaisella kohtauksella. Siinä Tommi ja Karoliina kohtaavat ensimmäistä kertaa ja rakastuvat. Olemme Sami Hintsasen kanssa näytelleet sen satoja kertoja. Tänä kesänä saimme noottia, ettei kukaan enää usko, että kohtaamme ensimmäistä kertaa ja rakastumme. Olimme niin rentoina ja kuin hyvät kaverit, mitä ihan oikeasti olemmekin. Siinä on työstämistä ja haastetta tälle kesälle.

Olet ollut vasta 8-vuotias vuonna -85. Jos olisit ollut silloin 18-vuotias, millainen nuori olisit ollut?

– Olen harmitellut, että olin silloin vielä lapsi. Olisin käynyt läpi kaikki 80-luvun festarit, koska suomirock oli silloin niin vahvana.

Mitä kesääsi kuuluu muuten?

– Pyynikki, Tampere ja koti. Olin poissa kotoa kolme kuukautta, kun olin Helsingissä tekemässä UIT:n kevätrevyytä. Nyt on mukava olla kotona ja tutustua uudestaan kanssaeläjään, että kenen viiksiniekan kanssa sitä oikein asuu. Muuten menee iisisti urheillen. Nyt kesällä olen myös mukana Kummeli-elokuvan kuvauksissa. Syksyllä pidän pidemmän loman ennen talven proggiksia. TTT:stä olen ollut virkavapaalla puolitoista vuotta ja vielä on saman verran jäljellä.

Minkä kesäteatteriesityksen haluat ehdottomasti nähdä?

– Suomenlinnassa Ryhmäteatterin Robin Hoodin sydän - ryövärin rakkaustarina. Näyttämötaistelu on suuri intohimoni, ja siinä on taistelukoreografia Oula Kitin käsialaa. Lisäksi Suomenlinna on paikkana hieno.

Pyynikin kesäteatteri

Jaa

Viimeksi päivitetty 12.06.2013 11:41