Keskustori.fi

Hautauspalvelu Mielonen muuttaa Näsinlinnankadulle Ohranjyvän viereen

Kutsumustyöhön kasvanut Marko Mielonen on ollut alalla jo noin 30 vuotta.

Ensikosketuksen hautauspalvelualaan Marko Mielonen sai jo noin 15-vuotiaana, kun omat vanhemmat perustivat vuonna 1984 alan yrityksen Savonlinnaan. Nuori poika kasvoi alalle perheyrityksessä, jonka hän myöhemmin suurimmaksi osaksi omisti. Lisäksi hän perusti toisen hautauspalveluyrityksen Parikkalaan.

Mielonen avasi hautaustoimiston yli vuosi sitten Tampereen keskustaan Kauppakadulle. Heinäkuun alussa Hautauspalvelu Mielonen muuttaa osoitteeseen Näsilinnankatu 15, legendaarisen Ohranjyvän viereen.

30 vuotta alalla ollut Mielonen nyökkää, että tämä on kutsumustyö.

– Tärkeintä on se, että osaa kuunnella asiakasta ja huomioida hänen tunteensa. Tehtävämme on hoitaa kaikki hautaukseen liittyvät asiat sekä neuvoa ja opastaa asiakasta niissä.

Asiakkaiden palaute antaa lisää kannustusta tärkeään työhön, jossa näkee jatkuvasti surua ja elämän rajallisuuden.

– Eräs asiakkaani kertoi, että ”sinä olet todellinen sielunhoitaja”. Se on suuri kohteliaisuus. Tai asiakas on ensin ollut hyvin järkyttynyt tänne tultuaan, mutta sitten tilalle on tullut luottamus ja rauha, että asiat hoituvat.

Vainajan saattaminen viimeiselle matkalle haudan lepoon vaatii paljon järjestelyjä. Niihin ei välttämättä ole voimia, ja se vaatii myös paljon tietoa. Hautauspalvelu Mieloselta saa kaikki hautaukseen liittyvät asiat hoidettua vaikka yhdellä käynnillä, kuten arkun tai uurnan, kuljetukset, kukat, hautakiven, pitopalvelun ja perunkirjoituksen.

– Erikoisuutena meillä on kriisiterapia, jota on tarvittaessa saatavilla.

Mielonen on edellekävijä siinä mielessä, että hautauspalveluyritys on Facebookissa.

– Se on tätä päivää! Facebookiin aion myös tuoda pikkuhiljaa osissa juuri kirjoittamani oppaan, joka kertoo, mitä pitää hoitaa, kun läheinen kuolee.

10-sivuista opasta saa myös noutaa paikan päältä.

Mielonen kutsuu jäseneksi Tammerkosken Yrittäjiin

Lähes samalta istumalta, kun Marko Mielonen perusti Hautauspalvelu Mielosen yli vuosi sitten, hän liittyi Tammerkosken Yrittäjiin.

Kerrotko, mitä jäsenyys on sinulle antanut?

– Erityisesti verkostoitumista, juridisia neuvoja ja tärkeää taustatukea neuvontapalveluiden kautta.

Olet myös yhdistyksessä jäsenhankkijana eli yrittäjä saa tulla vetämään sinua hihasta, mikäli jäsenyys kiinnostaa. Pieni palopuhe, miksi kannattaa liittyä Tammerkosken Yrittäjiin?

– Aika moni pienyrittäjä yrittää yksin ja yhdistyksen kautta on mahdollista saada tukiverkosto. Saa neuvoja ja sparrausta!

– Hyvänä etuna jäsenyys mahdollistaa palveluiden hankkimista ja antamista jäsenyritysten kesken. Lisäksi saa hyvää informaatiota esimerkiksi ajankohtaisista asioista Yrittäjä-lehden ja nettisivujen kautta.

Katso myös Hautauspalvelu Mielosen verkkosivut sekä Facebook-sivut

Tammerkosken Yrittäjät

Jaa

Viimeksi päivitetty 28.06.2013 17:36