Keskustori.fi

Koiran saa nyt päivähoitoon Tampereen keskustassa

Koirakahvila Vainu muutti uusiin tiloihin Satamakadulle.

– Pitääks mun taas poseerata?!, kertoo Chic-koiran katse.

Sujuvasti ja luontevasti Chic, 4-vuotias ranskanbulldog, kuitenkin hyppää tuolille pöydän ääreen emäntänsä, kahvilan omistajan Sari Kanasen viereen. Vainussa kun karvatassutkin saavat istua tuolilla.

Chic havainnollistaa kiltisti ja esimerkillisesti koiraparkin toimintaa. Koiraparkki palvelee asiakkaita kahvilan aukioloaikojen mukaan.

Koirakahvila Vainu muutti kesäkuun alussa Kuninkaankadulta uusiin tiloihin Satamakadulle. Vanhat palvelut säilyivät, mutta toimelias ja kekseliäs yrittäjä toi myös jotain täysin uutta avarampaan tilaan.

– Meillä on koiraparkki, jonne voi tuoda koiran 1–4 tunnin pituiseen päivähoitoon. Jos pitää mennä kampaajalle tai jotain asiaa hoitamaan, ei tarvitse jättää koiraa kesällä kuumaan autoon tai vastaavasti talvella kylmään autoon, kertoo Sari Kananen.

– Kolme loossia on varattavissa etukäteen netistä, ja neljänteen voi tuoda ilman varausta.

Neljä kuukautta vanha Uuno oli tullut Pirkkalasta asti ensimmäistä kertaa Tampereelle ja samalla Vainuun.

Keittolounasta kaksijalkaiselle ja nelijalkaiselle herkkuja ”karkkikaupasta”

Keittolounasta on tarjolla tuttuun tapaan kello 11–15. Yhtenä uutuutena ovat muun muassa smoothiet superfoodeista.

– Yritän leipoa aukioloaikana silloin, kun on hiljaisempaa. Keittolounaan teen tietysti ennen avaamista ja jos tulee heti yhdeltätoista, saa lämmintä vuokaleipää. Tykkään tehdä itse, ja pienenä kokkasin äidin kanssa. Nyt me ei enää mahduta yhtäaikaa samaan keittiöön, nauraa ahkera yrittäjä.

Vila, 2 vuotta, odottaa malttamattona karkkikaupasta irtokarkkia, joka on tällä kertaa maksaa.

Koirille löytyy myös valmistuotteita.

– Koirat menevät heti karkkikauppaan. Ne käyttäytyvät täällä hyvin rennosti ja lunkisti. Toki, kun tulee ekaa kertaa, koira saattaa haukahtaa, mutta se on normaalia.

Joko, joko? Malttamattomana herkkuaan odottaa lyhytkarvainen bernhardinkoira, 3-vuotias Armi.

Koirakaverit ja herkut vievät nelijalkaisten asiakkaiden huomion, mutta koirien omistajat tuovat yrittäjälle toisinaan lahjoja.

– Nytkin sain eräältä pariskunnalta mansikoita, ruusuja ja koirakirjan.

Koirakahvila Vainusta löytyy myös kirppis sekä peruselintarvikkeita, kuten maitoa, jauhoja ja kahvia. Trimmausta tarjoaa Lazy Dog, kunhan varaa ajan etukäteen.

Yrittäjän pitää uudistua koko ajan

Sari Kananen perusti Vainun viime vuoden maaliskuussa ja on jo nyt huomannut, että koko ajan pitää keksiä ja uudistua - paikalleen ei saa jäädä. Nuoren naisen energia ja idearikkaus herättää ihailua.

– Tykkään järjestää tapahtumia, ja sellaisia on tulossa syksyllä, kuten yhteinen ulkoilupäivä. Elokuussa aloitan aamupalatarjonnan. Se on suunnattu koululaisille, kun tässä lähellä on paljon kouluja.

Toukokuussa Tammerkosken Yrittäjiin liittynyt Sari Kananen iloitsee jäsenyydestään.

– Yrittämisen kanssa on ollut niin yksin ja on kiva, kun yhdistyksestä saa tarvittaessa tukea ja voi verkostua samanhenkisten ihmisten kanssa.

Koirakahvila Vainuun pääsee nyt helposti autolla ilman parkkimaksuja ja ruoasta voi nauttia joko sisällä tai terassilla.

Koirakahvila Vainu

Jaa

Viimeksi päivitetty 07.07.2013 19:45