Keskustori.fi

Terrakotta-armeijan on nähnyt jo 10 000 näyttelykävijää

Vapriikin kävijäennätys tehtiin vain kahdessa viikossa.

Museokeskus Vapriikin Terrakotta-armeija-näyttelyssä on vieraillut jo 10 000 näyttelykävijää. Kyseessä on Vapriikin kävijäennätys, sillä se tehtiin vain kahdessa viikossa. Näyttely alkoi 14. kesäkuuta, ja se päättyy 1. joulukuuta.

– Terrakotta-armeija-näyttelyssä uskottiin olevan menestyksen ainekset. Kiehtova tarina, sopivasti dramatiikkaa, upeita esineitä. Mutta näyttää siltä, että yleisön kiinnostus on jopa suurempi kuin osasimme odottaa, sanoo tuotantojohtaja Toimi Jaatinen Tampereen kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluista.

Vapriikin näyttely Terrakotta-armeija ja Kiinan keisarien aarteet esittelee Kiinan Ensimmäisen keisarin molemmat valtakunnat: maanpäällisen ja tuonpuoleisen. Se selvittää myös, miten Qin-valtio nousi Kiinan yhdistäjäksi ja kuinka keisarikunta vakiinnutti asemansa seuraavan Han-dynastian aikana.

Tarunomaisten haudanvartijoiden ja ensimmäisen keisarin pronssivaunujen lisäksi Vapriikissa voi ihastella muita hautalöytöjä ja keisarien aarteita Qin- ja Han-dynastioiden ajalta, esimerkiksi kallisarvoisia jade-, kulta- ja pronssiesineitä.

Vapriikki

Jaa

Viimeksi päivitetty 03.07.2013 12:27