Keskustori.fi

Huippunimet kutsuvat flamencon rytmiin

 

Ángel Rojas palaa pääkonsertissa 27.7. flamencon juurille.

Saitko tarpeeksi suomalaisesta kevyestä musiikista Tammerfestissa? Nautitko myös visuaalisista elämyksistä? Kenties kiihkeästä rytmistä, eikä tuulahdus Espanjasta ole pahitteeksi. Tampereen 18. flamencoviikon erilaiset musiikki-tanssitapahtumat saattavat olla sinun juttusi. Järjestäjien mukaan kaupunkiin saapuvat varmasti kotimaisen ja kansainvälisen flamencon huiput.

Kaksi flamencomaailman suuruutta, Ángel Rojas (kuvassa) ja Carmen Cortés, kohtaavat Pakkahuoneella Rojasin ensi-iltateoksessa Camino, viikon pääkonsertissa lauantaina 27.7. Madridilainen tanssija-koreografi Rojas on tullut tunnetuksi uutta luovasta nykyflamencostaan ja suurten ryhmien koreografioista. Caminossa hän haluaa palata takaisin flamencon juurille, muotoon, jossa flamenco näyttäytyy paljaimmillaan ja rehellisimmillään; muotoon jossa tanssin, laulun ja soiton yhteys näyttäytyy syvimmillään.

Sekä Rojas että Caminossa vierailevana tanssijana esiintyvä Carmen Cortés ovat Tampereen flamencoviikon historialle merkittäviä henkilöä sekä tunnettuja flamenco-ikoneita: Rojas esiintyi Tampereen flamencoviikolla ensi kerran vuonna 1999 ja Cortés puolestaan on vieraillut Tampereella jo ensimmäisellä nykymuodossaan järjestetyllä Tampereen flamencoviikolla vuonna 1994.

Perjantaina 26.7. Pakkahuoneella järjestetään nykyflamencolle omistettu ilta, joka koostuu kolmesta teoksesta. Compañía Kaari Martinilta nähdään palkittu Korppi ja kello sekä ryhmän uusin teos Punainen nainen. Katja Lundén Company tuo Pakkahuoneelle teoksen Norsun elämää. Viikolla on luvassa muun muassa perinteinen Avoimet lauteet -harrastajailta Teatteri Telakalla.

Jaa

Viimeksi päivitetty 22.07.2013 21:18