Keskustori.fi

Kulttuuribussi seilaa kaupungilla lauantaina

Auto on lastattu taiteella, matka huipentuu Pyynikin rannalle

Y-Festivaali ja Tampereen joukkoliikenne käynnistävät Kulttuuribussin lauantaina 27.7. Auto on täytetty taiteella ja se pysäköidään eri puolille kaupunkia. Bussi starttaa Keskustorilta klo 12 ja on liikkeellä aina iltaan asti. Kulttuurin voi käydä katsastamassa parkissa tai istua kyydissä vaikka koko päivän. Pääsymaksu on vapaaehtoinen.

Kulttuuribussi on kiertävä galleriatila, jossa on esillä Tampereen ammattikorkeakoulun kuvataideopiskelijoiden sekä opinahjosta valmistuneiden kuvataiteilijoiden töitä. Reitillä on päivän aikana luvassa musiikkia Keissi DJ:iltä sekä beatboxia Chatchailta. Mirka Kinnula ja Anne Mölsä tekevät Muotokuvatiskillä piirustus- ja runomuotokuvia, minkä lisäksi kasvonsa voi maalauttaa Jarno Kokkosen kasvomaalauspisteellä.

Laukontorilla breakdance-ryhmä Cosmic Lizard Squad pistää tanssiksi ja bussimatkan aikana Maria Rissanen kertoo tarinaa ja Anne Mölsä lausuu runoja. Päivä huipentuu Pyynikin uimarannalle, minne Kulttuuribussi parkkeeraa kello viiden jälkeen.

Bussitaidenäyttelyssä mukana ovat Matti Sampela, Johanna Mattila, Ilona Lehtonen, Eve Heino, Elsa Trzaska, Jari Juvani, Irene Stachon, Ninni Luhtasaari & Jaana Ristola, Lauri Ainala, Anne Järvi. Listaan saattaa tulla lisäyksiä.

Kulttuuribussi markkinoi Y-Festivaalia, joka järjestetään 9.-18.8.

LUE LISÄÄ

Kuva tapahtuman nettisivuilta

Jaa

Viimeksi päivitetty 23.07.2013 17:14