Keskustori.fi

Äänestä Tampereen paras pintxos!

Tamperrada-tapahtumaa vietetään 19.–23. elokuuta. Perjantai-iltana Keskustorilla nähdään 500 kokkiasuista paistinkääntäjää.

Kuva: Mikko Reinikka.

Tampere on saanut tänä vuonna oman Tamperrada-tapahtuman, joka muistuttaa kaupungin huippuhienosta ravintola- ja ruokakulttuurista. Tapahtumaa vietetään 19.– 23. elokuuta.

Tapahtuman idea tulee Espanjan San Sebastianista, missä juhlitaan joka vuosi 20. tammikuuta Tamborrada Fiestaa. Se on juhlapäivä hyvän ruoan ja kokkien kunniaksi. Silloin koko kaupunki pukeutuu kokkitakkeihin ja nauttii pintxosbaarien ainutlaatuisesta tarjonnasta.

Tampereen Rôtisseur-järjestön mielestä myös Suomen kokit ansaitsevat oman juhlan. Niinpä Tampereen oma Tamperrada-tapahtuma muistuttaa kaupungin huippuhienosta ravintola- ja ruokakulttuurista. Tapahtuma päättyy perjantaina 23. elokuuta ja samana iltana kello 19 Keskustorille kokoontuu 500 kokkiasuista paistinkääntäjää kunnioittamaan suomalaisia kokkeja ja maamme gastronimista kulttuuria.

Äänestä maistuvin pintxos

Kymmenen tamperelaista ravintolaa valmistaa oman Tamperrada pintxos -versionsa, joka on myynnissä kussakin ravintolassa maanantaista perjantaihin 19.–23. elokuuta. Ravintolat ovat 4 Vuodenaikaa, C, Henriks, Huber, Inez, Piemonte, Salud, Santé, Trattoria ja Tuulensuu.

Jokainen ravintola saa valita mieleisensä raaka-aineen, kunhan lopputuotteen ajatus tukee teeman ideologiaa: Tampere on Suomen San Sebastian. Pintxos tarjotaan kahden euron hintaan, ja se on maistuva kahdella kolmella suupalla seisten nautittava pieni ruoka-annos baaritiskillä. 

Omaa pintxos-suosikkiasi pääset äänestämään Tamperradan nettisivuilla. Lisäksi kilpailun tuomaristo valitsee oman gastronomisesti kiinnostavimman annoksen. Yleisön kesken arvotaan illallinen kahdelle ja parhaan pintxoksen tekijä saa kultaa ja kunniaa.

Tamperrada

Jaa

Viimeksi päivitetty 21.08.2013 11:10