Keskustori.fi

Tulossa ulkoilmanäytös 6.9.: Näe Sara Hildénin tarina Mesenaatti-elokuvassa

Ennen elokuvaa on mahdollista tutustua Helmiä-näyttelyyn Sara Hildénin taidemuseossa.

Kuva on Helmiä-näyttelystä. Minna Jatkola, Päivien ketju. Sara Hildénin säätiön kokoelma.

Tamperelaisen liikenaisen ja taiteenkerääjän Sara Hildénin elämästä kertova elokuva Mesenaatti esitetään pimenevässä illassa 6. syyskuuta klo 20.30 Sara Hildénin taidemuseon kahvilan terassilla. Samassa yhteydessä on mahdollisuus tutustua Sara Hildénin säätiön kokoelmaan Helmiä-näyttelyssä. Näytöksessä on paikalla myös elokuvan ohjaaja Pia Andell kertomassa alussa elokuvan taustoista ja keskustelemassa elokuvasta vapaamuotoisesti näytöksen jälkeen.

Mesenaatti sai ensi-iltansa kesäkuussa. Elokuva kertoo Sara Hildénin tarinan kaunistelematta. Tämä oli piinkova liikenainen, muotiliikkeiden omistaja ja Suomen merkittävimmän modernin taiteen kokoelman kerääjä. Maan parhaiden taideasiantuntijoiden avustamana hän onnistui ostamaan maailmantaiteen merkkiteoksia, kuten Henry Moorea, Picassoa, Legériä, Giacomettia ja Francis Baconia, joita nähdään myös Sara Hildénin taidemuseon kesänäyttelyssä.

Mesenaatti on kiinnostava katsaus 1960-ja 1970-luvun taidemaailmaan, jossa tapahtui paljon enemmän kuin koskaan sitä ennen. Elokuvaa varten on haastateltu useita Sara Hildénin tunteneita henkilöitä, kuten kuvanveistäjä Laila Pullista ja äskettäin menehtynyttä taiteilija Kauko Lehtistä, vaatesuunnittelija Vuokko Nurmesniemeä ja Aira Samulinia, silloista helsinkiläisen kappatehtaan johtajaa.

Elokuvan ulkoilmanäytös päättää samalla Sara Hildénin taidemuseon kesäkauden. Helmiä on avoinna vielä sunnuntaihin 8. syyskuuta asti.

Elokuvaliput myydään museon lipunmyynnistä esityspäivänä, lipun hinta on 5 € (ei erikoisalennuksia). Lippu sisältää myös pääsyn näyttelyyn ennen elokuvan alkua. Sateen sattuessa elokuvanäytös siirtyy sisätiloihin museon yläkertaan. Elokuvanäytös toteutetaan yhteistyössä Pirkanmaan elokuvakeskuksen kanssa.

Sara Hildénin taidemuseo

Jaa

Viimeksi päivitetty 26.08.2013 13:26