Keskustori.fi

Saludin pintxo Tampereen paras yleisön mielestä

Ravintola C voitti Tammerrada-tapahtuman tuomariston mielestä.

 

Yleisö söi peräti 15000 minitapasta Tamperrada-tapahtumassa viiden päivän aikana. Pintxokilpailussa 10 ravintolaa kisaili parhaasta annoksesta.

Asiakkaiden mielestä parhaan pintxoannoksen tarjosi kilpailussa Bodega Salud (kuva yllä), toiseksi sijoittui Tapas Bar Sidreria Inez ja kolmanneksi Ravintola 4 Vuodenaikaa. Saludin voittaja-annoksessa paahdettu leipä oli kastettu oliiviöljyyn ja päällystetty ibericoporsaan niskapaistista valmistetulla rilletellä sekä viimeistelty rapealla ibericoporsaan pekonilastulla ja marjatomaateilla.

Tuomariston tehtävänä oli valita gastronomisesti paras pintxo. Ravintola C oli yksimielinen valinta (kuva yllä). Keittiömestari Ilkka Isotalon valmistama pintxo oli todellista lähiruokaa: Rekolan biodynaamisen puutarhan täysjyväspeltistä leivottua rieskaa, Maarit Tuomisen kutunmaidosta Peter Döringin valmistamasta Ilkka-valkohomejuustosta tehty mousse, Lahtuan luomutilan Marjaanan kasvattamia marinoituja kirsikkatomaatteja, friteerattua Gullstenin Eevan luomumaa-artisokkaa ja Koivistonkylän metsästä poimittua siankärsämöä.

Tuomaristona toimivat Chaîne des Rôtisseurs Tampereen Vice-Chancelier Mikko Reinikka, Pirkanmaan Keittiömestareiden puheenjohtaja Ari Myllyniemi ja keittiömestari Jouni Kanninen.

Yleisöäänestyksen mukaan

Jaa

Viimeksi päivitetty 29.08.2013 14:50