Keskustori.fi

Telakka + Viro + Lahti = Petroskoi

Teatteri Telakka avaa syyskauden keskiviikkona 4.9.

 

Teatteri Telakan syksy käynnistyy keskiviikkona 4.9., jolloin ensi-iltansa saa Petroskoi. Petroskoi on oodi pienten kansojen elinvoimalle ja kyvylle selviytyä. Esitys on nykyteatterin ilmaisutapoja laajasti hyödyntävä kerroksellinen matka, joka ammentaa ideansa Petroskoin värikkään historian ja nykypäivän väliltä.

Ohjaaja, koreografi Ari Nummisen luotsaama työryhmä, bändi, etsii vastauksia kysymykseen, miten ihmiset ja yhteisöt selviytyvät idän ja lännen, köyhyyden ja varakkuuden, vanhan ja modernin rajankäynnissä? Petroskoista tulee rytmin, musiikin ja liikkeen täyttämä mosaiikki. Petroskoi on osa Teatteri Telakan, lahtelaisen Teatteri Vanhan Jukon ja virolaisen Rakvere Teaterin yhteistyöprojektia. Kolmen teatterin yhteistyönä syntyy temaattinen trilogia, jonka teemoja ovat raja, rajalla eläminen ja ihmisen ja elinympäristön suhde.

Petroskoita esitetään syksyllä 2013 Teatteri Telakalla Tampereella yhteensä 15 kertaa, keväällä 2014 esitys on Rakvere Teaterin ohjelmistossa Virossa. Keväällä ja syksyllä 2014 Petroskoi nähdään myös Lahdessa Teatteri Vanhan Jukon ohjelmistossa.

Lauri Maijalan Teatteri Vanhan Jukon Kullervo tulee ensi-iltaan myös 4.9. ja Rakveren Teatterin Köök/Keittiön ensi-ilta oli juhannuksena Vosüssa, Virossa. Esitys on kutsuttu BALTOSCANDAL-festivaalille heinäkuussa 2014. Vuodesta 1990 lähtien joka toinen vuosi järjestettävä festivaali on yksi Viron tärkeimmistä teatterialan tapahtumista. 

Jaa

Viimeksi päivitetty 02.09.2013 08:53