Keskustori.fi

Pienen ihmisen puun kokoinen protesti

 

Taiteilija Teemu Takatalo istutti omenapuun Keskustorille.

Poliittisista teoksistaan tunnettu tamperelaistaiteilija Teemu Takatalo istutti omenapuun Keskustorin parkkipaikalle viime launtaina. Omenapuu on osa Takatalon installaatiota Vihreä vapaa-aikayhteiskunta. Installaatio koostuu kolmesta elementistä: omenapuusta, tekstitaulusta sekä puiston penkistä.

Takatalo teos kritisoi nyky-yhteiskuntaa. Suuria muutoksia on taiteilijan mukaan tehtävä, sillä vallitseva järjestelmä "on materiaaliselta perustaltaan täysin kestämättömällä pohjalla ja kykenemätön tuottamaan oikeudenmukaista hyvinvointia". Takatalon mukaan yksi keskeisimpiä ongelmia on vallan keskittyminen, joka estää ihmisiä puuttumasta itse ongelmiin.

– Tämä puu tulee jäämään tähän, Takatalo sanoo vakavasti. – Valta täytyy palauttaa takaisin ihmisille. Tästä on koko teoksessa kyse. Omenapuu ja pieni pala parkkipaikkaa on pieni osa tätä prosessia.

Teemu Takatalon Vihreä vapaa-aikayhteiskunta on osa syyskuussa Tampereella järjestettävän Maailmantango-festivaalin Kuvataideviikkoja. Kuvataideviikkojen ohjelmisto on rakennettu Tilaa vapaudelle -teeman pohjalta ja mukana on julkisissa tiloissa näkyviä ja toteutettavia teoksia. Kuvataideohjelmiston ovat kuratoineet taiteilijat Kalle Hamm ja Jyri Pitkänen.

Jaa

Viimeksi päivitetty 05.09.2013 16:35