Keskustori.fi

Liperit lepattavat 15.9. Tampereen puolimaratonilla

Papit juoksevat sunnuntaina omalla tyylilllään ja tarjoavat uskonvahvistusta maaliin pääsystä.

Tampere puolimaratonin juoksijat saavat tukea korkeimmalta taholta, kun mukaan lähtee Tampereen seurakuntien Papit radalla -joukkue. Papit tarjoavat juoksijoille kisapappien palvelut ennen lähtöä, radan varrella ja maalissa. Tampere puolimaraton juostaan sunnuntaina 15. syyskuuta.

Papit juoksevat eri aikatavoitteilla ja tarjoavat kannustusta, kanssajuoksua ja uskonvahvistusta maaliin pääsystä. Ratapapit pitävät myös lyhyen matkaanlähtöhartauden Ratinassa klo 10. Yksi mukaan lähtevistä papeista on Teiskon sokea pastori Hannele Juutinen, joka juoksee puolimaratonin nyt kolmatta kertaa. Juutinen juoksee matkan avustajansa kanssa.

- Opas juoksee rinnalla tai askeleen-pari edellä, ja haastavammassa maastossa tai ruuhkaisemmilla poluilla käytämme välillämme joustavaa hihnaa opastuksen helpottamiseksi. Tärkeää on, että opas kuvailee hieman maastoa, esimerkiksi ilmoittaa isommista kuopista, tulevista maastonvaihteluista, mutkista ja käännöksistä.

Vaikka Juutinen ei voikaan nähdä, hän tuntee maiseman vaihdokset muiden aistiensa avulla.

- Aistin auringonlämmön iholla, vesi- ja lumisateen ja lämpötilan tietysti. Jalkojen alla tunnen maastonmuutokset kuten mäet, kivet, juurakot tai muut epätasaisuudet maastossa. Samoin mutkat ja suorat, tai tyynen metsikön ja vastaavasti aukean pellon ympärillä.

Kaupungissa tietysti on aivan oma äänimaailmansa, autot, fillarit ja muut. Äänimaiseman lisäksi tuoksut antavat informaatiota Juutiselle.

- Sateen jälkeen on ihanaa juosta, kun ilma on raikas ja täynnä tuoksuja. Myös keväällä lumen sulaessa maan tuoksut ovat vahvoja, samoin raikkaina, kuulaina syysaamuina. Pienessä pakkasessa ja hiljaisessa lumisateessa on ihana juosta. Aistit herkistyvät kuuntelemaan lumihiutaleita.

Juutiselle juoksu on tapa rentoutua.

- Tutulla juoksureitillä olen paljon aivan omissa ajatuksissani, annan mielen levätä kehon liikkeen virrassa. Saatan hyräillä jotain kivaa biisiä, joskus ajatukset kulkevat työasioissa, saatan pyöritellä saarnatekstiä mielessä tai kelailla esimerkiksi työpäivän mittaan tapahtuneita kohtaamisia ihmisten kanssa. Joskus ajatukset muuttuvat myös sanattomiksi rukouksiksi, Juutinen sanoo.

- Eikös se mennyt Raamatun mukaan niin, että huokaukset, varmaan hengästyneetkin, kuullaan.


Tampereen puolimaraton sunnuntaina 15.9.
Lähtö Keskustorilta klo 11.30

Puolimaratonin sivuille

Kuva Puolimaratonin sivuilta viime vuoden tapahtumasta

Jaa

Viimeksi päivitetty 09.09.2013 22:48