Keskustori.fi

Les Misérables testaa: viisi esitystä viikossa

Maailman kuuluisin musikaali kaksoisensi-iltaan 13.9. ja 14.9. 

Musikaali tekee näyttävän suomenkielisen paluun Tampereen Teatterin päänäyttämöllä uudistettuna tuotantona. Tuotannossa Tampereen Teatteri käyttää ensimmäistä kertaa uutta tuotantomallia. Musikaalia esitetään keskitetysti keskiviikosta lauantaihin, viisi kertaa viikossa. Esitykset jatkuvat ensi-illasta marraskuun loppuun 2013, ja joulutauon jälkeen esityskausi jatkuu 16.1.–30.4.2014.

Kansainvälisin voimin valmistetussa musikaalissa loistavat suomalaiset ja virolaiset musikaali- ja laulajatähdet. Musikaalin ohjaajana vierailee maailmalla lukuisista kiitetyistä musikaaliohjauksistaan tunnettu musikaalikoulutuksen professori Georg Malvius. Keskeisissä rooleissa nähdään musikaalilaulajien parhaimmistoa Suomesta ja Virosta. Jean Valjeanina vierailee oopperalavoilta tuttu tamperelainen tenori, Tero Harjunniemi. Javertin roolissa nähdään musikaalikonkari Sören Lillkung. Kolmannessa miespääosassa, romanttisena ja idealistisena Mariuksena, vierailee tenori Tomi Metsäketo.

Les Misérablesin on nähnyt yli 65 miljoonaa katsojaa 42 eri maassa ja 22 eri kielellä, ja se on maailman pisimpään yhtäjaksoisesti esitetty musikaali. Suomeksi nykyversio on nähty vain kerran aiemmin, Helsingin kaupunginteatterissa 1999–2000. Ruotsinkielistä tuotantoa esitettiin 2010–2011 Åbo Svenska Teaterissa.

Musikaali tuo vaikuttavasti lavalle joukon selviytymistarinoita. Voiko rikkomuksiaan koskaan sovittaa? Onko ihminen ikuisesti tuomittu kurjaksi ja kurjuuteen, vai voiko hän muuttua paremmaksi? Kärsimyksen keskelle valoaan luovat rakkaus, anteeksianto, hyväsydämisyys ja toivo paremmasta huomisesta.

Tampereen Teatteriin

Kuvassa keskellä Ritva Jalonen ja Ville Majamaa. Kuva: Harri Hinkka

Jaa

Viimeksi päivitetty 11.09.2013 16:03