Keskustori.fi

Oletko sinä tankannut autosi Keskustorilla?

UUSI KUVATEOS: Testaa Tampere-tietosi. Junantuoma tiesi vain yhden vastauksen!

 

Muistatko Hämeenpuiston ja Sorsapuiston kahluualtaat? Millainen oli koskenniska ennen Paasikiven-Kekkosentietä? Miltä näytti rollikka - ajan liikenne keskustassa? Kai kävit tankkaamassa Keskustorin Unionilla?

Näin kysyy Tampere-Seura tiedotteessaan, joka kertoo Jari Niemelän ja Kari Niemisen uuden Tampere silloin ennen -kirjan julkistuksesta tiistaina 17. syyskuuta. Ja kertoo, että tämä ennen ja nyt -tyyliin rakennettu kuvateos kertoo Tampereen muutoksesta etenkin sotien jälkeiseltä ajalta. Pääpaino on vanhoissa valokuvissa, mutta rinnalla kulkevat nykyhetken kuvat muistuttavat myös muutoksesta. Kuvatekstimäiset pikkutarinat raottavat miljöötä ”kuvan takaa”.

Vastatkaamme esitettyihin kysymyksiin. Kahluualtaat? Ei aavistustakaan. Mitä, eikö Rantatietä ole aina ollut olemassa? Vitsi vitsi. Rollikka? Vain kuvista olen nähnyt. Mutta Keskustorin Union? Siellä sentään olen käynyt tankkaamassa!

Näin huonosti pärjäsin kyselyssä, vaikka olen junantuomana vuodesta 1985 elänyt Tampere-elämää. Taitaa olla syytä hankkia tämä kirja!

Tampere silloin ennen
Jari Niemelä, Kari Nieminen

Tampere-Seuran kauppaan

Jaa

Viimeksi päivitetty 16.09.2013 21:30