Keskustori.fi

Teatteri Viikinsaaresta Suomen johtava uusi kesäteatteri

Koko näyttämöalue katetaan 450 katsojalle.

Kesällä 2014 aloittaa toimintansa uusi valtakunnallisesti merkittävä kesäteatteri, Teatteri Viikinsaari. Nimensä mukaisesti teatteritoiminta käynnistyy Viikinsaaressa!

Syyskuun 16. päivänä aloitettiin teatterin rakennustyöt. Saaren eteläosaan rakennetaan katsomo 450 henkilölle, näyttämöä laajennetaan sekä peruskorjataan. Koko katsomo ja näyttämöalue katetaan. Alueelle rakennetaan myös väliaikatarjoiluja varten kaksi paviljonkia. Rakennustöissä kunnioitetaan saaren pitkäaikaista ja monimuotoista historiaa.

– Tämä on suuri askel Viikinsaaren historiassa. Saamme tulevien kesien aikana nauttia todellisia kulttuurielämyksiä täällä Suomen kauneimmassa saaressa, kertoo Hopealinja Oy:n toimitusjohtaja Pekka Räsänen.

– Tarkoituksenamme on rakentaa elämyksellisiä kokonaisuuksia niin kaupunkilaisille, turisteille kuin yrityksille. Ne muodostuvat laivamatkasta, teatterielämyksestä ja hyvästä ruuasta, Teatteri Viikinsaaren tuottaja Markus Aho jatkaa.

Kuumia aaltoja alkukesästä

Teatteri Viikinsaari esittää 17.6.–8.8.2014 Kuumia aaltoja & laastareita -musiikkikomedian, joka pohjautuu Spede Pasasen viimeiseen tv-sarjaan Kuumia Aaltoja. Suosittua sarjaa seurasi parhaimmillaan yli 1,5 miljoonaa katsojaa.

Tässä ennen näkemättömässä kesäteatteriversiossa kymmenen vuoden tauon jälkeen sarjan henkilöt heräävät uudestaan henkiin. Kampaaja Jutta (Hannele Lauri) ja lastentarhanopettaja Hannu (Mikko Rasila) ovat löytäneet vahvan ystävyyden ja muuttaneet asumaan yhteen. Hannu on vaihtanut alaa ja on opiskellut Jutan oppisopimuksella parturi-kampaajaksi. Tämän kaksikon lisäksi kampaamossa häärii kosmetologi Lissu (Rinna Paatso), joka on saanut pikakoulutuksen todellisiin kasvojen tehohoitoihin.

Jutan vuosikymmenien takainen miesystävä Mara (Ola Tuominen) palaa takaisin Tukholmasta ja aloittaa muiden kampaamon porukan ystävien kanssa todellisen suhdesopan. Meneekö parisuhde ystävyyden ohi ja voiko ystävyydestä syntyä jotakin vielä suurempaa ja väkevämpää?

Mustalaisruhtinar loppukesästä

12.–22.8.2014 Viikinsaari muuttuu operetin ihmeelliseksi maailmaksi. Mustalaisruhtinatar   on eturivin artistien toteuttama. Tarina kertoo nuoren ruhtinaan Edwinin (Jukka Saarman) ja varieteelaulajan Sylvian (Anu Hälvä) välisestä rakkaudesta, jota ruhtinaan perheen on vaikea hyväksyä. Molemmat esitykset ohjaa Teatteri Viikinsaaren ohjaaja Mikko Rasila.

Suomen suurin sisävesivarustamo Suomen Hopealinja Oy ja kulttuurituottamiseen erikoistunut Enterno Media Oy ovat sopineet yhteistyöstä, jolla kehitetään Viikinsaaresta elämyksellinen kulttuurisaari.

Jaa

Viimeksi päivitetty 30.09.2013 18:28