Keskustori.fi

Addamsin perhe painii kasvukipujen kanssa lämmöllä

Pitkä tie yhden ruudun sarjakuvasta TTT:n Vanhalle päänäyttämölle 4.10. ensi-iltaan.

 

Vanhalla päänäyttämöllä saa perjantaina 4.10. Suomen kantaesityksensä Tampereen Työväen Teatterin syyskauden toinen musikaalituotanto The Addams Family. Charles Addamsin piirroshahmoihin perustuva musikaalikomedia tehtiin Broadwaylle vuonna 2010, ja sen jälkeen Addamsin perhe on matkustanut mm. Etelä-Amerikan, Australian ja Aasian näyttämöille.

Alun perin hahmot esiintyivät The New Yorker -lehdessä yhden ruudun sarjakuvissa. Vuonna 1964 sarjakuvien pohjalta luotiin tv-sarja, ja sittemin perhe on esiintynyt useissa sarjoissa, elokuvissa ja videopeleissä.

Aina ajankohtaisia teemoja normaalin rajoista, perhesuhteiden kiemuroista ja kasvukivuista käsitellään lämmöllä ja pieni kauhunpilke silmäkulmassa. Musiikki on saanut vaikutteensa mm. tangosta, lattarista ja musikaalin kulta-ajan sävelkielestä. Amerikkalaisen käsikirjoitus- ja säveltäjätiimin luoman teoksen ohjaa Tampereella Tiina Puumalainen. Nyt saamme nähdä, miten Teppo Järvisen suunnittelema visuaalisuus istuu Vanhan päänäyttämön miljööseen.

The Addams Familyn upeasta lauluvoimasta pitävät huolen mm. Puntti Valtonen (Gomez), Eriikka Väliahde (Morticia) ja Laura Alajääski (Wednesday) (kuvassa). 

Kuva: Kari Sunnari

Jaa

Viimeksi päivitetty 03.10.2013 12:36