Keskustori.fi

Voiko arki kiinnostaa teatterilavalla?

Keskustori.fi lähettää pätkätöitä tehneen toimittajan Radikaaleinta on arki -ensi-iltaan.

 

Neljän teatterin yhteistyönä valmistuva kotimainen kantaesitys Radikaaleinta on arki on ensi-illassa tiistaina 8.10. Tampereen Teatterin Frenckell -näyttämöllä. Dokumentaarisen arkikomedian ovat tuottaneet Teatteri 2.0, Tampereen Teatteri, Joensuun Kaupunginteatteri ja Rovaniemen Teatteri.

Taija Helmisen käsikirjoittamassa ja Saana Lavasteen ohjaamassa dokumentaarisessa arkikomediassa totuus on tarua ihmeellisempää. Radikaaleinta on arki käärii hihat, leimaa kellokortin ja pureutuu syvälle suomalaisen työelämän murrokseen pätkätyön tekijöiden näkökulmasta.

Miten rakentuu freelancerin selkänahasta uusi työelämäbrändi? Fiktiota ja dokumentaarista materiaalia yhdi stelevän teoksen pohjaksi on kerätty kokemuksia pätkätyöläisyydestä kolmelta paikkakunnalta – Tampereelta, Joensuusta ja Rovaniemeltä. Niin esityksessä kuin todellisuudessakin prekaarin on pystyttävä venymään moneen, ja tämän saman haasteen eteen joutuvat esityksessä lukuisia rooleja urakoivat freelancer-näyttelijät Marja Myllylä ja Johannes Korpijaakko.

Silpputyö konkretisoituu lavalle myös esityksestä toiseen vaihtuvissa puitteissa – esitys nähdään aina jonkin toisen esityksen lavasteissa. Uuden työel ämän traagisuuden ja koomisuuden osoittavan esityksen äänisuunnittelusta vastaa Sinikka Isoniemi (Teatteri 2.0), valosuunnittelusta Mika Hiltunen (Tampereen Teatteri), lavastuksesta Iris Routa (Joensuun kaupunginteatteri), puvustuksesta Ina Jakobsson (Rova niemen Teatteri) ja tarpeistosta Marja - Leena Niittymäki (Tampereen Teatteri).

Esitykset Tampereella jatkuvat 23.10. saakka. Näytelmä palaa Tampereen Teatterin ohjelmistoon jälleen helmikuussa 2014. Se nähdään kaudella 2013–2014 myös osana Joensuun Kaupunginteatterin ja Rovaniemen Teatterin ohjelmistoa.

Tampereen Teatteriin

Johannes Korpijaakko ja Marja Myllylä etsivät elämäänsä ilman vakituista työtä. Kuva: Jonni Pantzar

Jaa

Viimeksi päivitetty 08.10.2013 13:33