Keskustori.fi

Maanalainen armeija iskee jälleen

Suosittuun tv-sarjaan perustuva brittikomedia naurattaa Tampereen Työväen Teatterissa.

Komediassa näyttelevät muun muassa Tommi Raitolehto (vas.), Heidi Kiviharju, Ola Tuominen ja Suvi-Sini Peltola. Kuva: Petri Kovalainen.

Maanalainen armeija iskee jälleen ('Allo 'Allo) saa ensi-iltansa torstaina 17. lokakuuta Tampereen Työväen Teatterin Suurella näyttämöllä. Mika Eirtovaaran ohjaama komedia vie katsojan keskelle vilkasta katukahvilaa toisen maailmansodan aikaisessa Ranskassa. 

Juonesta ja tarinasta kerrotaan TTT:n sivuilla näin: Teoriassa jokaisen pitäisi valita puolensa natsimiehittäjien tai vastarintaliikkeen välillä. Käytännössä soveltamisen varaa jää, kun käyttää vähän mielikuvitusta ja keittiöpsykologiaa. Renén (Ola Tuominen) kaltainen juonikas kahvilanpitäjä miettii hyötyvänsä tilanteesta miellyttämällä kaikkia osapuolia riippuen siitä, mistä päin tuulee. René-raukka huojuu vähintäänkin kahden tulen välissä myös naisrintamalla, vaikka kukaan ei oikein tiedä, millä avuilla hän vetää kauniimpaa sukupuolta niin vastustamattomasti puoleensa.

Kä­si­kir­joi­tus on Je­re­my Lloydin ja David Croftin, ja TTT:ssä nähtävästä uudesta suomennoksesta vastaa Aino Pii­ro­la
.

Tampereen Työväen Teatteri

Jaa

Viimeksi päivitetty 17.10.2013 12:14