VALIKKO

Keskustori.fi

Tampereen valoviikot avataan sunnuntaina 27.10. Keskustorilla

Avajaisten ilotulituksen vuoksi liikennöintiä ja pysäköintiä rajoitetaan päivän aikana.

Tampereen Valoviikkojen avajaisia vietetään sunnuntaina 27. lokakuuta kello 19 Keskustorilla. Luvassa on lasersatu, ilotulitus, tuliesitys ja musiikkia. Ilotulituksen vuoksi liikennöintiä ja pysäköintiä rajoitetaan Keskustorilla sunnuntaina klo 13–20.30. Pysäköinti on kielletty tapahtuman aikana kokonaan Keskustorilla välillä Puutarhakatu - Hämeenkatu.

Avajaiset aloittaa lasersatu Lumenlaulu, joka heijastetaan Vanhan kirkon kellotapulin seinään. Lasersadun lisäksi ohjelmaan kuuluu rumpuryhmä La Murga ja tulitaiteilijat, ministeri Pia Viitasen avajaistervehdys ja lopuksi ilotulitus. Pamausten lakattua ja savun hälvennyttyä syttyvät kaupungin valokuviot, jotka valaisevat keskustaa aina 6.1.2014 asti.

Keskustorilla on myös klo 18–20 välillä Lastenkulttuurikeskus Rullan työpaja, jossa voi luoda omia asukkaita Valolinnaan. Kahvila Valo myy kuumia juomia ja pientä purtavaa. P-Hämppi tarjoaa sunnuntaina 27. lokakuuta ensimmäisen pysäköintitunnin maksutta.

Tampereen Valoviikot

Vanhat tutut valokuviot eläkkeelle parin vuoden päästä

Tampereen 48. Valoviikoilla hevoset, kukat, Muumit ja muut vanhat tutut hahmot kootaan yhteensä 23 000 led-lampusta. Valokuvioita on ympäri keskustaa 165 kappaletta, ja niiden paloaikaa on tänä vuonna lisätty noin 920 tuntiin. Tänä vuonna on myös joitakin uusia valokuvioita, mm. Aleksis Kiven kadulla. Vanhat tutut hahmot ripustetaan kaduille vielä kahtena talvena. Vuonna 2015 Valoviikot uusiutuvat, kun hyvin palvelleet kuviot pääsevät ansaitulle eläkkeelle. Uudenlaisten Valoviikkojen suunnittelu on parhaillaan käynnissä. 

Valoviikkoja järjestää vuonna 1965 perustettu Tampere Tunnetuksi ry. 

Jaa

Viimeksi päivitetty 25.10.2013 19:09