VALIKKO

Keskustori.fi

Tanssiteatteri MD:n tanssiteos kunnioittaa edesmennyttä tanssija-näyttelijää

Sulevi Sihvolan sooloteos Sebastian saa ensi-iltansa 29. lokakuuta Hällä-näyttämöllä.

Sulevi Sihvola (kuvassa) sai kipinän tanssiin edesmenneeltä Sebastian Kaatrasalolta, ja tanssiteos Sebastian on kunnianosoitus Kaatrasalolle. Kuva: Anna Haaja.

Mikä on ihmisten vaikutus toisiinsa? Ja mitä meistä jää elämään, kun emme ole enää täällä? Näitä isoja kysymyksiä tarkastelee tanssija-koreografi Sulevi Sihvola sooloteoksessaan Sebastian, joka kantaesitetään tiistaina 29. lokakuuta Tanssiteatteri MD:n Hällä-näyttämöllä.

Sebastian on kunnianosoitus edesmenneelle tanssija-näyttelijä Sebastian Kaatrasalolle, jonka ansiosta Sihvola sai kipinän tanssiin. Esityksessä pureudutaan ja inspiroidutaan toisen ihmisen jättämästä vaikutuksesta ja merkityksestä omiin valintoihin, aihetta pureskellaan poikamaisella innokkuudella, nauraen ja itkien.

Sihvolan tanssimassa teoksessa dramaturgina on Ville Kurki, valot esitykseen luo Sari Mayer ja äänet Niko Huttunen.

Sebastian Kaatrasalon poismenosta tulee tänä syksynä kuluneeksi tasan kymmenen vuotta. Sulevi Sihvola tunsi Kaatrasalon veljensä kautta. He opiskelivat samassa opinahjossa Suomen Kansallisoopperan Balettikoulussa ja työskentelivät samoissa teattereissa Tanssiteatteri MD:ssä ja Raatikossa, mutta eri aikoina. Sihvolan pitkäaikainen toive päästä Kaatrasalon kanssa esiintymään toteutuu nyt vihdoin, joskin postuumisti.

Sebastian Kaatrasalo (1974–2003) valmistui Kansallisoopperan balettikoulusta ja työskenteli tanssijana tanssiteatteri Raatikossa, Tanssiteatteri MD:ssä, tanskalaisen Odin Teatretin Vindenens Bro -ryhmässä sekä Teatteri Pesässä, missä hän näytteli jo 4-vuotiaana. Hän työskenteli myös opettajana ja oli perustamassa Suomen ensimmäistä yksityistä teatterikoulua, Teatterilaboratorio ECS:ää.

Sulevi Sihvola on työskennellyt Teatteri Quo Vadiksessa, Kansallisteatterissa, Tanssiteatteri Raatikossa ja Tanssiteatteri MD:ssä vuodesta 2011. Balettitanssijana uransa aloittanut Sihvola opiskeli balettia Kansallisoopperan Balettioppilaitoksessa sekä Pietarin Vaganova-akatemiassa. Hän on tanssinut eri kansallisbaleteissa Virossa, Kreikassa, Sloveniassa, Makedoniassa ja Ruotsissa. Sihvola valmistui tanssitaiteen kandidaatiksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 2010. Hänen viimeisin koreografiansa Kliseé-sooloteos kantaesitettiin Karhusaari-Teatterifestivaalilla Helsingissä vuonna 2012.

Ville Kurki on ohjaaja-dramaturgi, joka on erikoistunut visuaaliseen teatteriin. Kurjen skaala on laaja, pienistä intiimeistä esityksistä suuren näyttämön töihin. Hänelle ovat tyypillisiä rajoja rikkovat teattereiden väliset yhteistyöt, esim. Hugo Simbergin siivet -näytelmä (2007) Teatteri Telakalla, Järjen Päivät -elintasomusikaali (2011) Tanssiteatteri MD:ssä ja Persona -näytelmä Åbo Svenska Teaternissa ja Turun kaupunginteatterissa (2013). Seuraavaksi hänellä on vuorossa fyysisen teatterin esitys Valtava yksiö Tampereen Teatterissa.

Tanssiteatteri MD

Jaa

Viimeksi päivitetty 28.10.2013 10:40