Keskustori.fi

Björkenheim ohjastaa improvisointiin pelimannin ottein

Maailmanensi-ilta Suomi vastaan Ruotsi Pakkahuoneella la 2.11.

Raoul Björkenheim (kuvassa) on kansainvälisesti tunnetuimpia suomalaisia jazz-kitaristeja. Yllätyksellinen, haastava ja räjähtävä - näillä sanoilla kuvailee jazzin tuntija tätä Tampere Jazz Happeningin monivuotista vierasta.Lauantaina Björkenheim soittaa kahden ruotsalaistähden kanssa keikan Pakkahuoneella, mutta jo torstaina kuka tahansa jazzin ystävä voi osallistua hänen työpajaansa Metsossa.

Työpaja torstaina 31.10.

Klo 16.30–17.30 pääkirjasto Metso, musiikkiosasto
Raoul Björkenheimin workshop: Tutkiva kitarismi. Tampere Jazz Happeningin kestovieraan Björkenheimin työpajassa käsitellään improvisoinnin eri lähtökohtia pelimannin ottein. Workshopin lopussa kuullaan artistin uutta musiikkia. Pääkirjasto Metson musiikkiosastolta on mahdollista lainata jazz-kitaraoppaita sekä festivaalin esiintyjien albumeita, ja muuta jazz-aiheista aineistoa. Sopii kitaristeille, jazz-diggareille ja kaikille kansalaisille.

Maailmanensi-ilta lauantaina 2.11.

Klo 20 Tullikamarin Pakkahuone
Raoul Björkenheim nousee estradille kahden säkenöivän ruotsalaiskonkarin kanssa ja luvassa on kipunoivaa Suomi–Ruotsi-kilvoittelua ja yhteistyön voimaa. Morgan Ågren
asettuu rumpujen taakse. Tämä Grammy-palkittu mies soitti jo kaksikymppisenä Zappan kanssa ja valittiin vuonna 2010 Modern Drummerin lukijaäänestyksessä maailman parhaaksi fuusiorumpaliksi. Mats Gustafsson kruunaa trion. Mies voitti arvostetun Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon kaksi vuotta sitten tinkimättömällä ja riehakkaalla saksofoni-ilmaisullaan.

Kuva: Peter Gannushkin

Jaa

Viimeksi päivitetty 28.10.2013 17:19