Keskustori.fi

Miestenviikko tulee Sampolaan ja Telakalle

Kuunnellaan kahtena päivänä, mitä miehillä on mielessä!

 

Valtakunnalllinen Miestenviikko on hyvä juttu, ehdottomasti. Erityisesti, kun sen teema kohdistuu nuoriin miehiin. Tampereella viikkoa vietetään jo 16. Miespäivien muodossa viikonvaihteessa 8.-9. marraskuuta.

Miestenviikko näkyy Tampereella kahtena tapahtumana:

Keskustelua tosi tarkoituksella

Perjantaina 8.11. Keskustelua nuorison yhteiskuntatakuusta Tampereen 16. Miespäivien teemana on tänä vuonna nuoret miehet sekä nuorison yhteiskuntatakuu ja sen toteutuminen. Klo 12.30 Sampolassa alkavassa tilaisuudessa kuullaan näkökulmia aiheeseen mm. SAK:n ja Pirkanmaan TE-keskuksen edustajilta.

Keskustelu jatkuu klo 19 Telakalla alkavassa iltatilaisuudessa paikallisten poliittisten nuorisojärjestöjen edustajien väittelyllä. Väittelyn päätteeksi iltaa tahdittaa Janne Laurila ja Tuhlaajapojat. Perjantain ohjelman juontaa Juha-Veli Jokinen.

Laskuvarjohyppyä ja äijäjoogaa

Lauantaina 9.11. Miesten Tampere -tapahtumassa voi tutustua laskuvarjoiluun ja kokeilla äijäjoogaa Toista kertaa järjestettävä Miesten Tampere -tapahtuma kokoaa Sampolan aulaan paikallisia toimijoita, joiden toiminnassa miehet ovat vahvasti mukana. Parissakymmenessä tieto- ja toimintapisteessä pääsee tutustumaan mm. rauhanturvaajien työhön, purjelentokoneeseen, mieskaveritoimintaan sekä ampumaan laser-aseella ja pelaamaan pöytäfutista.

Paikalla on myös muutamia monikulttuurisia toimijoita kertomassa mm. urheilujoukkueistaan. Tapahtuman ohjelmassa kuullaan keskustelua kirjallisuuden mieskuvista kirjailija Matti Mäkelän ja esseisti Timo Hännikäisen johdolla. Tapahtuma alkaa klo 12 Mieskuoro Laulajien esiintymisellä ja päättyy klo 15 alkavaan äijäjoogaan. Miesten kansalaistalo Mattila tarjoaa tapahtumavieraille ilmaiset makkarat. Kaikkiin Miesten viikon tapahtumiin on vapaa pääsy.

Kuva: Mannen Pis, Brysselin kaupungin vanhassa keskustassa sijaitseva pronssipatsas. Patsas on korkeudeltaan 60 senttimetriä, ja sen kerrotaan olevan brysseliläinen henkisen vapauden symboli.

Jaa

Viimeksi päivitetty 07.11.2013 20:47