Keskustori.fi

Heikki Ihanamäki haluaisi teatteriin enemmän omanikäisiään äijiä

TT:n myynti- ja markkinointipäällikkö iloitsee onnistumisen elämyksistä.

Tampereen Teatterin myynti- ja markkinointipäällikkö Heikki Ihanamäki (yllä) ei lupaa tuurata ketään näyttämön lavalla, vaikka miehellä onkin kokemusta näyttelemisestä ja erityisen paljon laulamisesta. Miehen kasvot ovat tutut muun muassa parin vuoden takaisesta tv-ohjelmasta Kuorosota, jossa hän lauloi Jussi Selon vetämässä Hämeenkyrön kuorossa.

Palataan kuitenkin takaisin teatterin maailmaan. Mikä on mielestäsi TT:n suurin haaste tällä hetkellä, Heikki Ihanamäki?

– Suurin haaste on kotisohvan veto. Miten saa ihmiset liikkeelle? Taistelemme ihmisten vapaa-aikaa ja kiirettä vastaan.

Millainen on ”tyypillinen” TT:n asiakas?

– Tyypillinen asiakas on keski-iän ylittänyt nainen. Tietysti naiset tuovat mukaan miehiä tänne, mutta haaste on miten saisi taloon vielä enemmän omanikäisiäni äijiä eli vähän päälle kolmekymppisiä.

– Ratkaisevinta on, mitkä ovat katsojan ensimmäiset kokemukset teatterista ja että hän näkee oikeanlaisen esityksen, josta jää hyvä fiilis ja halu tulla toisenkin kerran.

Jukka Leisti ja Esa Latva-Äijö näyttelevät trillerissä Kylmä murha. Kuva: Harri Hinkka.

– Ensimmäiseksi teatterikokemukseksi sopii hyvin esimerkiksi esityksemme Kylmä murha, joka on äärimmäisen jännittävä ja erilainen. Siinä on huikean hieno loppu. Sukat pyörii jalassa vielä tunnin päästä esityksestä.

– Meillä käy paljon myös koululuokkia, jolloin opiskelija saattaa tulla juuri ensimmäistä kertaa teatteriin. Kouluja varten meillä on opettajien paketit, jotka on valmistettu yhteistyössä opettajien ja opiskelijoiden kanssa.

Miten taloudellinen taantuma vaikuttaa teatterissa käymiseen?

– Taantuman aikana tarvitaan irtaantumista arjesta, iloa ja positiivisia kokemuksia, ja teatteri on paikallaan siinä. 90-luvun laman aikaan teatterissakäynti lisääntyi, ja elämyksiä haettiin läheltä. Nyt yrityksillä on selkeästi tiukempaa ja varauksia tehdään lyhyemmällä aikajänteellä. Mielestäni nyt ollaan varovaisemmin liikkeellä.

Mistä olet erityisen iloinen ja ylpeä tällä hetkellä teatterissanne?

– Ylipäänsä olen iloinen onnistumisen elämyksistä. Ohjelmisto on tosi onnistunut ja esitysten lisäksi kaikki myynti, kuten ruokatuotteiden myynti ja yrityspalvelumyynti on tosi hyvällä mallilla.

Kuvan etuosassa Les Misérables -musikaalissa esiintyvät Tomi Metsäketo ja Lauri Liiv. Kuva: Harri Hinkka.

Mikä esitys on teidän tämän hetken ohjelmistostanne kolahtanut sinuun eniten?

– Les Misérables. Se on huikea ja hienointa, mitä olen nähnyt. Olen nähnyt myös Lontoon version, mutta tämä esitys menee ihon alle.

Kun katsot tulevaisuuteen, millaisena näet Tampereen Teatterin?

– Näen, että teemme silloin niin kuin nytkin teemme monipuolista ja taiteellisesti vahvaa teatteria loistavalla asiakaspalvelulla. Haluamme, että katsoja saa kokonaisvaltaisesti loistavan elämyksen.

Jaa

Viimeksi päivitetty 15.01.2014 11:49