Keskustori.fi

Café baRock kerran kuussa Kivessä

Vastustamaton yhdistelmä: Edith Södergranin runot ja Jorge Jimenezin viulu 15.2.

Café baRock käynnistyy lauantaina 18.1. klo 16 Kulttuuriravintola Kivessä. Avajaisia juhlitaan otsikolla "Tanssi ja transsi". Luvassa on musiikin, tanssin ja runon juhlaa!

Renessanssin ja barokin välimaastossa seikkailevat viisiäänistä jousisoitinmusiikkia soittava Treconsort, kahden tanssijan voimin askeltava Histanssi ja klubiemäntänä näyttelijä Inkeri Mertanen, jonka lausumat Shakespearen ja Petrarcan runot heijastelevat musiikin tunnelmia. Konsertti tarjoaa sekä tanssin suloja että moniäänisen consort-musiikin juovuttavaa transsia, jonka mukana vajotaan syvimpään melankoliaan ja noustaan paratiisiin.

Esiintyjät:Inkeri Mertanen, lausunta ja juonto Aira Maria Lehtipuu, viulu ja johto Annamaija Koskinen, viulu Varpu Haavisto, viola da gamba Maija Juuti viola da gamba Ulla-Riikka Kuisma, sello Antti Talvio ja Mirja-Liisa Herhi, tanssi Konsertti kestää noin tunnin ja kuuntelija saa itse päättää lippunsa hinnan.

Kevään muut Café baRockit Kivessä

15.2. klo 16
Contrapunctus - Matkalla idän ja lännen välillä: Edith Södergranin runoja ja sooloviulumusiikkia. Jorge Jimenez (Espanja/Lontoo) barokkiviulu, Inkeri Mertanen, lausunta.

8.3. klo 16
Naistenpäivänä Keskiajan naisen lauluja. Fioretto Ensemble.

12.4. klo 16
Ranskalainen iltapäivä. Aureo -yhtye.

3.5. klo 16
New Early Music. Italialais-ranskalainen Brú -yhtye. Vanhan musiikin ja kansanmusiikin vuoropuhelua Irlannista Pohjolaan.

Mikä on Café baRock?

Konsepti on lähtöisin Norjasta, mistä se rantautui Helsinkiin muutamia vuosia sitten. Siellä ravintola Allotriassa pyörii tänäkin vuonna mielenkiintoinen Café baRock -sarja ja toiminta on laajenemassa voimakkaasti myös muille paikkakunnille. Tampereella tämän kevään konsertit on organisoinut Tampereen vanhan musiikin ystävät ry. Pirkanmaan kulttuurirahaston tuella ja luvassa on sekä pirkanmaalaisia että ulkomaisia alan spesialisteja.

Café baRock -toiminta on laajentunut viime aikoina myös Raumalle, Huittisiin, Turkuun, Hämeenlinnaan ja Lahteen.

Kuva: Contrapunctus ja Jorge Jimenez, levynkansi

Jaa

Viimeksi päivitetty 16.01.2014 17:37