Keskustori.fi

Figaron häät, the kulttuuritapaus

Kuuluisa Mozart-tulkki Mark Stone hurmaa nyt Tampere-talossa.

Lauantaina ensi-iltaan tulevat Figaron häät on Tampereen mittakaavassa ehdottomasti niin suuri kulttuuritapahtuma, että sitä on vaikea jättää väliin. Vielä vuosien kuluttua punaviinilasin äärellä muistellaan, kuka oli ja kuka ei oopperassa alkuvuodesta 2014.

Mozartin rakastetun klassikon päärooleissa laulavat komean kansainvälisen uran luonut 44-vuotias baritoni Mark Stone (kuvassa) ja kovassa nosteessa oleva, vain 25-vuotias eteläafrikkalainen sopraano Kelebogile Pearl Besong.

Kuka Mark Stone?

Kreivi Almavivan roolissa nähtävä Mark Stone on maineikas Mozart-tulkki, joka viime kaudella lauloi loistavin arvioin muun muassa Don Giovannin nimiroolin Uuden-Seelannin Oopperassa, Taikahuilun Papagenon Phildelphian Oopperassa ja Figaron häiden Kreivin Kölnin Oopperassa. Eikä vähäisimpänä, hän teki upean paluun Royal Opera Housen Covent Gardeniin Lord Mountjoyn roolissa, Brittenin Glorianassa.

Kuka Kelebogile Pearl Besong?

Kreivittären roolin tulkitsee etelä-afrikkalainen sopraano Kelebogile Pearl Besong (kuvassa). Ensimmäistä kertaa Suomessa nähtävä Besong on saanut osakseen huomiota upean äänensä ja koskettavien tulkintojensa ansiosta muun muassa Belvederen laulukilpailun finalistina 2013. Nuoren sensaation ura on lähtenyt nousuun Opera African riveistä, jossa hän on hurmannut muun muassa Carmenin Micaelan ja Figaron häiden Susannan rooleissa.

Kesällä 2013 Besong esitti Venuksen nimiroolin John Blow’n oopperassa Venus ja Adonis sekä päänoidan roolin Henry Purcellin teoksessa Dido ja Aeneas Innsbruckin vanhan musiikin festivaaleilla erinomaisin arvioin. Vuonna 2014 Besong debytoi myös Montpellierin oopperassa Martin Fischer-Dieskaun johtaman Verdin La Traviatan Violettan roolissa. Besong on myös palkittu etelä-afrikkalaisen Standard-pankin arvostetulla Young Artist -palkinnolla 2012. 

Esitykset

La 15.2.klo 15.00
Ke 19.2.klo 18.30
Pe 21.2.klo 18.30
Su 23.2.klo 15.00
Ke 26.2.klo 18.30
La 1.3.klo 15.00

Tampere-taloon

Jaa

Viimeksi päivitetty 10.02.2014 14:15