Keskustori.fi

7 x Tampereen filkkarit

Katso edes nämä lyhytelokuvajuhlilla 5.–9.3. 

 

1. Pitääkö mun kaikki hoitaa?

Keskiviikkona 5.3. klo 18 Plevna 2
Selma Vilhusen lyhytelokuva Pitääkö mun kaikki hoitaa? on ensimmäinen suomalainen lyhytelokuva, joka on valittu Oscar-ehdokkaaksi. Ei kai voi tunnustautua filkkarifaniksi, ellei tämä leffa ole katsottujen plakkarissa. Tässä avajaisnäytöksessä katsotaan tietysti muutenkin vain parasta!

2. Presidentintekijät

Torstaina 6.3. klo 18 Plevna 2, Kotimainen kilpailu 5
Tuukka Temosen dokumentti on jo saanut itse presidentti Sauli Niinistön tarttumaan puhelimeen ja peräämään henkilökohtaisesti, missä ja kenen takana raakamateriaalit ovat. Jotta tiedät, mistä puhutaan, käy katsomassa ainakin tämä! Dokkari kestää 75 minuuttia.

3. Kissat

Torstaina 6.3. klo 14 Plevna 4
Perjantaina 7.3. klo 22 Plevna 2
Näytöksessä mukana mm. maailmaa kiertänyt ja palkintoja rohmunnut Jenni Toivoniemen Treffit, jossa pääosassa nähdään Päivi Mäkinen. Pienin elein kuvattu lyhytelokuva on valottanut ulkomailla myös suomalaista mentaliteettia.

4. Arkistojen aarteet 2

Torstaina 6.3. klo 14 Niagara
Lauantaina 8.3. klo 16 Niagara
Tiukka paketti Tampereen lähihistoriasta. Valentin Vaalan Katoavaa Tamperetta näyttää tuhotut puutaloalueet. Arvo Ahlroosin analyysi Tampereen kunnallispolitiikan mädännäisyydestä Super M – konsertto murhaajalle herätti 80-luvun alussa paljon keskustelua. Untamo Eerolan kohuttu dokumentti Kekkosentie, päättäjän monumentti on taas ajankohtainen, kun rantatunnelin rakentaminen on alkanut.

5. Rake Special – Pispala

Torstaina 6.3. klo 16 Niagara
Perjantaina 7.3. klo 12 Niagara
Voiko olla tositamperelainen, jos on näkemättä, miten Lauri Viita esittelee Pispalaa viimeisenä kesänään vuonna 1965? Matti Kassilan näkemys Pispalasta vuodelta 1962 tarkastelee erityisesti tuon ajan tamperelaisia naisia. Katariina Lillqvistin Uralin perhonen seikkailee taas Pispalassa. Teos voitti Kotimaisen kilpailun paras animaatio -palkinnon vuoden 2008 filkkareilla – Mannerheim-kohun saattelemana.

6. Voi änkeröinen

Sunnuntaina 9.3. klo 10 Niagara
Ylen lastenohjelmien 50-vuotisjuhlan kunniaksi nostalgiaa 60-luvulta alkaen. Kössi Kenguru lähtee avaruuteen, ihana Kylli-täti piirtää ja kertoo sadun Pilven prinsessasta ja tuulesta. Nämä lastenohjelmat kolahtavat keski-ikäisille!

7. Palkitut lyhytelokuvat

Sunnuntaina 9.3. klo 16 Plevna 1
Sunnuntaina 9.3. klo 18 Plevna 1
Jos sitten kuitenkin kävi niin, että leffojen katsominen jäi filkkareiden aikana vähäiseksi, aina voi katsoa vain varmat helmet eli tuomariston palkitsemat. Tosi ammattilainen varaa liput jompaan kumpaan näistä kahdesta näytöksestä, sillä kello 12 alkavissa päättäjäisissä on paljon puheita ja kukituksia.

Jaa

Viimeksi päivitetty 27.02.2014 14:29