Keskustori.fi

Andy Warhol, toista kertaa Tampereella

Kuka muistaa ensimmäisen kerran? Nyt paina mieleesi yksi päivämäärä: 28.5.

Vuosi 1986:

Asuin toimittajaopiskelijoiden kommuunissa Hämeenpuistossa. Yhtenä päivänä tulin tyhjään kotiin. Juha, Pia, Jukka ja Risto-ryökälekin varmaan! En ole vieläkään antanut teille anteeksi sitä, että olitte menneet Andy Warholin näyttelyyn Palomäentielle, ettekä ottaneet mua mukaan. (Kuka vielä muistaa Nykytaiteen Museon Pyynikillä? Sen ensimmäisen oikean?!)

Vuosi 2014:

Toista kertaa en aio missata tämän yhden maailman tunnetuimman taiteilijan näyttelyä. Kaikki tietävät kyllä Marilynin, mutta kuka on nähnyt ohessa olevat Elisabeth Taylorin, Maon tai omakuvan? Sitä paitsi, koska sinä olet viimeksi käynyt Sara Hildénin taidemuseossa? Kuten yksi Facebook-kaverini kirjoitti, se on yksi Tampereen kauneimpia paikkoja. Mitä parhain kevätretkikohde siis!

Mitä pitää muistaa:

Vain yksi päivämäärä, ja se on 28.5. Näyttelyn järjestäjät ovat aiheellisesti olleet huolissaan, että ihmiset eivät huomaa näyttelyn suhteellisen lyhyttä kestoa. On jo pieni ihme, että näin arvokas ja suuri näyttely on tänne saatu melkein kolmeksi kuukaudeksi.

Mitä odotan:

Haluan tutustua mieheen, joka pelkäsi lentämistä ja nukkumaan menemistä. Ja sai lapsena hermoromahduksen, kun koulun kesäloma alkoi. Hänen teoksistaan en odota poptähtien kuvia, vaan mustaa teoskokonaisuutta, joka kuvaa Napolin maanjäristyksen vaiheita. Olen varma ennakkokuvausten perusteella, että se on suosikkini.

Niin ja hei vanhat opiskelijakaverit, tulkaa Tampereelle. Mennään yhdessä, niin saatte anteeksi :)

Andy Warhol - An American Story
Sara Hildénin taidemuseo
Avoinna ti-su klo 10-18
Museoon

PS. Muista myös PopClubit:

PopClubeja järjestetään kolmena lauantaina kevään aikana: 22.3. klo 16, 12.4. klo 16 ja  10.5. klo 16. DJ Torture Garden soittaa näyttelyteosten aikakauden hittejä ja harvinaisuuksia. Seuraa tapahtumakalenteriamme

Jaa

Viimeksi päivitetty 02.05.2014 22:09