Keskustori.fi

Vappu saa jo tulla! Katso menovinkkejä

Vapputoreja, teekkarikaste ja paljon muuta huisin kivaa Tampereen vapussa.

Kevään odotetuin juhla on jo ovella. Mitä kaikkea vappuna voikaan tehdä Tampereella? Keskustori.fi antaa muutaman vinkin.

Vappuaatto keskiviikko 30.4.

Vapputorit. Karnevaalin makuun pääsee jo heti aamukahdeksalta sekä vappuaattona että vappupäivänä. Vapputorejahan löytyy Keskustorilta, Laukontorilta ja Tammelantorilta klo 8–20.

Konsertti. Torin vappuhulinan jälkeen on mukava istahtaa klo 17 Tampere-talon pehmeään tuoliin ja heittäytyä musiikin vietäväksi. Tampere Filharmonian vappukonsertin kapellimestarina ja juontajana nähdään Santtu-Matias Rouvali. Konsertti myös 1.5. klo 15.

Vapputanssit. Jos tanssijalkaa vipattaa vanhan tanssimusiikin henkeen, kannattaa suunnata vapputansseihin Pispalan Haulitehtaalle klo 17–21. Tapahtuman järjestävät Pispalan Musiikkiyhdistys ja Pispalan Moreeni ry.

Lakki kutreille. Teekkarit lakittavat noin puolen yön maissa Suomen neidon Hämeensillalla.

Vappupäivä torstai 1.5.

Vapputorit. Jos ei torille vielä ehtinyt aattona, niin nyt viimeistään. Vappuhulinaa Keskustorilla, Laukontorilla ja Tammelantorilla klo 8–20.

Erityisesti lapsille. Lasten vappua juhlitaan klo 10–16 Tallipihalla. Vappu-orava ystävineen on luvannut tulla paikalle, ja luvassa on monenlaista ohjelmaa pikkuväelle. Lasten Hippa järjestää sirkuskoulua ja -esityksiä, ja Parturi-Kampaamo Diva tekee lapsille pikakampauksia

Mars marssille. Työväen vappumarssi lähtee klo 11.30 Murtokadulta kohti Keskustoria. Klo 12 starttaa Teekkareiden fuksikulkue Sorin aukiolta Koskipuistoon. Samaan aikaan klo 12 Jeesus-marssi lähtee Aleksanterin kirkkopuistosta, ja se päättyy Tuomiokirkkoon.

Jugendtorilla juhlitaan. Työväen vappujuhlaa vietetään Keskustorin Jugendtorilla klo 12. Tervehdyssanat lausuu SAK:n valtuuston varapuheenjohtaja Lilli Kilpinen. Pääpuhujina SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jutta Urpilainen ja Pirkanmaan Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja, pääluottamusmies., EU-ehdokas Sinikka Torkkola. Hauli Bros vastaa musiikista. 

Kylmää lystiä. Vappuun kuuluu tietysti teekkarikaste Tammerkoskessa klo 13. 

Väinö Linnan aukiolla hupia koko perheelle. Kaiken kansan vapputori viihdyttää kansaa klo 13.30–15.30, ja tapahtumalavalle nousevat ska-yhtye VOIMARYHMÄ sekä taikuri-jonglööri Jani Suihkonen. Vappuväen seassa viihdyttää Riesa-pelle. Työväen Urheiluliitto tuo torille temppuradan ja Halisko-maskottinsa. Tapahtuman järjestävät Demarinuorten, SAK Nuorten ja Vasemmistonuorten paikallisjärjestöt.

Vapun menovinkkejä löydät myös Keskustori.fin tapahtumakalenterista, jonne niitä on vielä tulossa lisää. Siirry kalenteriin

Jaa

Viimeksi päivitetty 25.04.2014 11:35