Keskustori.fi

Pispala himoitsee ratikkaa

Adressin luovutus ja Pispalan ratikan kastajaiset ma 26.5.

Ensimmäinen raitiovaunu keskustan ja Pispalan välille on valmistunut. Ratikka kastetaan juhlamenoin virastotalon edustalla Keskustorilla maanantaina 26.5. klo 14.

Samana päivänä Pispalan ystävät -kansanliike luovuttaa valtuustolle noin 3500 nimeä keränneen adressin. Adressi kannattaa raitiotien linjaamista Pispalan valtatien reitille. Adressia kerättiin kaksi kuukautta paperilla ja netissä. Kaupunkilaisten yleinen mielipide on vahvasti Pispalan valtatien kannalla.

Adressin allekirjoittaneet kokevat reitin palvelevan kaupunkilaisia paremmin. Tipotien terveysasema ja alueen koulut nähtiin tärkeinä,  samoin se, että Pispalan reittiä on mahdollista jatkaa Länsi-Tampereelle.

Paasikiventien vaihtoehdon hyötyjä ihmeteltiin,  hieman nopeampi matka-aika ei ollut kansalaisille merkittävä. Pispalan reitti sai paljon kannatusta myös Lielahden asukkailta.

Pispalan raitiovaunulle suoritetaan ennen maanantain neitsytmatkaa teknisiä testejä. Vaunu on nähtävillä jo nyt valtatien varressa. Tällä hetkellä vaunu sijaitsee Vastavirta-klubin pysäkillä.

Tempaukseen 26.5. klo 14 kutsutaan kaikkia ratikasta ja joukkoliikenteestä kiinnostuneita tamperelaisia, tarjolla torvisoittoa ja ratikkalippuja.

Jaa

Viimeksi päivitetty 23.05.2014 17:03