Keskustori.fi

Roudari ja Uuno uuden Palatsin keväässä

Vuodenvaihteessa Yo-taloon muuttava Palatsiteatteri avaa uuden vuotensa rock-musikaalilla.

KUVA: Ari Koivunen on Roudari-musikaalissa ainakin Mike Monroe, Axl Rose ja Steve Perry.

 

Kesällä Yo-talon sisäpihalla aloittavassa kesäteatterissa nähdään Uuno Turhapuro, jonka Spede Pasanen kirjoitti teatterinäytelmäksi. Kyseessä on musiikillinen komedia ja samalla näytelmän ensimmäinen esitys ammattiteatterissa.

I Wanna Rock on Palatsiteatterin käsikirjoittama komediallinen rock-musikaali, joka kertoo tamperelaisesta roudarista Villestä, Nääs-Villestä, joka työskentelee Pelle Miljoona -yhtyeessä. Suuremmasta uneksiva Ville kokee suomalaiset ympyrät liian pieniksi. Hän karkaa Andy McCoyn ja Hanoi Rocksin kanssa Tukholmaan, Englantiin, Japaniin ja Amerikkaan. Vahvan lisämausteen Nääs-Villen maaimanvalloitukseen tuo se tosiseikka, että on puhuu vain tampereen kiältä. Villenä nähdään Ari Myllyselkä.

Ville kohtaa musikaalissa ulkomaisia superyhtyeitä kuten Whitesnaken, Twisted Sistersin, Guns N' Rosesin, Van Halenin ja Journeyn. Lopulta reissussa rähjääntynyt Ville palaa Suomeen. Musikaalissa kuullaan muun muassa kappaleet Moottoritie on kuuma, Up Around The Bend, Here I Go Again, I Wanna Rock, Jump, Don't Stop Believing ja Welcome To The Jungle.

Ari Koivunen näytteli
viimeksi ala-asteella

Vuoden 2007 Idolsista tuttu Ari Koivunen on rock-musikaalissa ainakin Mike Monroe, Axl Rose ja Steve Perry. Koivunen vuorottelee roolissa Kimmo Blomin kanssa. Koivunen on näytellyt viimeksi ala-asteikäisenä 20 vuotta sitten.

- Joku koulukaveri oli kesäteatterissa ja päädyin sitä kautta mukaan. En kyllä muista missä, Koivunen naurahtaa.

- Pikkupojalle oli kiva, kun oli tekemistä.

Palatsiteatterin projektiin hän lähtee mukaan heittäytymällä.

- Lähdin mukaan tähän, kun Kimmo Blom soitti ja pyysi mukaan pari viikkoa sitten. Tunnen Kimmon entuudestaan. Ei ole vielä ihan varmaa mitä kaikkea esitän, mutta ainakin Monroeta, otaksuu Koivunen.

Koivunen laulaa Amoral-yhtyeessä, joka esiintyy Tampereella Lost In Music -kaupunkifestivaaleilla. Sen jälkeen on luvassa Euroopan-kiertue.

Uunona nähdään ensi kesänä Miro Honkanen ja vaimo Elisabethina Saija-Reetta Kotiranta. Petri Lairikko eläytyy Spedeksi, joka näyttelee Härski Hartikaista.

Kaikki Uuno-hahmot heräävät henkiin
ja Finnhitsit soivat ensi kesänä

Uuno Turhapuro - Viimeinen Tuomio herättää henkiin kaikki Uuno-elokuvista tutut hahmot. Tarina alkaa siitä, miten Uuno ja Elisabeth heräävät ja Uuno uskoo olevansa kuollut. Uunon odottaessa taivaan porttien aukeamista, vietetään hänen syntymäpäiviään. Paikalle saapuvat Sörsselssön, Hartikainen, Vuorineuvos Tuura rouvineen sekä sihteeri Unelma.

- Kolme vuotta heitetty vitsiä, että pitäisi tehdä Uuno Turhapuro. Spede on kirjoittanut näytelmän vuonna 1996. Tuomme sinne Finnhitsejä, koska olemme musiikkiteatteri, kertoo ohjaaja Petri Lairikko, joka esiintyy myös Härski Hartikaisena.

Yllättäen vierailulle tulee myös Uunon äiti Gunhild Amerikasta, jolla on paljastuksia kerrottavanaan. Pääseekö Uuno vihdoin käsiksi appiukkonsa rahoihin, vai muuttavatko Gunhildin paljastukset kaiken?

Uuno-näytelmässä on luvassa kattaus tunnettuja Suomi-hittejä kuten Sata kesää tuhat yötä, Läähätän jä läkähdyn, Keskiyön aikaan, Vain elämää, Tahdon sinut ja R-A-K-A-S.

I Wanna Rock! Roudari Mansesta Maailmalla
Musikaalin ensi ilta 29. tammikuuta 2015


Uuno Turhapuro -komedia
Kesäteatterina Yo-taloon muuttavan Palatsin sisäpihalla, Kauppakatu 10:ssä alkaen 4. kesäkuuta 2015

Palatsi-teatterin sivuille

Kuvat Heini Karjalainen

Jaa

Viimeksi päivitetty 17.10.2014 14:55