Keskustori.fi

Nuori koira mukaan ilotulitukseen

Mitä tehdä, jos ilotulitus on koiran pahin päivä joka vuosi? Tampereella paukkuu jo 6.12. klo 18.45.

Pentukoira on hyvä ottaa mukaan ilotulitukseen ja jutella sille ihan normaaleja. Numeroa ilotulituksesta ei pidä tehdä "ei mitään hätää" -höpötyksin, koska näihin sanoihin ihmisellä tulee mukaan huolta, jonka koira vaistoaa. Pikemminkin voi sanoa, että "onpa hienoa" ja antaa vaikka nameja.

Hyvässä lykyssä koira ei kasvaessaan pidä ilotulitteiden räiskettä minään. Ongelma on vain siinä, että ilotulituksia on kovin harvoin. Niinpä kaksivuotias Hamlet (kuvassa) vieroksuu pauketta nykyään, vaikka se pienenä ei ollut Ratinan tulituksesta moksiskaan. Hamlet ei pelkää, mutta ei tykkääkään - vetäytyy mieluummin sisätiloihin.

Koirapuistossa mies antoi viikko sitten hyvän vinkin: monta päivää ennen ilotulitusta pitää alkaa kotona katsoa YouTubesta rakettivideoita. Niin ei paukepäivä tule ihan puun takaa.

Sellaiseen paikkaan missä raketteja ammutaan villisti, rohkeaakaan koiraa ei pidä viedä, koska aina voi paukahdus tulla liian läheltä.

Pelkoa pitää kunnioittaa

Jos koira on joka vuosi raketeista kauhuissaan, sitä pitää kunnioittaa ja järjestää koira turvaan. Tässä koiraihmisten vinkkejä pelkopäivään:

- Kunnon lenkki ennen ilotulitusta. Raketteja ammutaan uutenavuonna klo 18-02.
- Koiraa ei saa jättää yksin. Verhot pitää sulkea ja soittaa vaikka musiikkia.
- Uusi luu tai lelu lohduttaa aina.
- Jos koira tykkää autoilusta, voi lähteä ajelemaan pahimman räiskeen ajaksi.
- Jos pelko on todella paha, eläinlääkäriltä saa rauhoittavaa lääkettä.

Tampereen ilotulitus
Itsenäisyyspäivänä 6.12. klo 18.45 Ratinassa

Jaa

Viimeksi päivitetty 01.12.2014 20:38