Keskustori.fi

Isä osaa nyt teatterissa

ENSI-ILLAT: Komediateatteri siirtää tv-sarjan näyttämölle, ensi-ilta 15. tammikuuta.

Näytelmäkäsikirjoituksia on totuttu näkemään televisiossa, mutta päinvastoin on tehty harvemmin. Tampereen Komediateatterissa saa 15. tammikuuta kantaesityksen ja ensi-illan Kyllä isä osaa, joka oli alun perin TV2:n televisiosarja vuosina 1994-1995.

Aikaa on kulunut 20 vuotta. Näytelmässä jatketaan siitä, mihin sarjassa jäätiin, eli hahmot ovat parikymmentä vuotta vanhempia. Vastaavaa tämänkaltaista televisiosarjan siirtämistä teatterilavalle ei ole tiettävästi aiemmin tehty.

Televisiosarjan ja näytelmän keskushahmona on teatterilavalla parhaimmillaan oleva Tom Lindholm. Äidin rooliin palaa Tuija Ernamo. Isä ja äiti ovat näytelmässä jo liki eläkeiässä. Maiju Jokinen ja Jarno Jokinen palaavat rooleihinsa Jussina ja Jonnana. He ovat näytelmässä siis yli kolmekymppisiä kuten näyttelijät itsekin.

Maiju Jokinen on jatkanut näyttelemistä 1980- ja 1990-lukujen tunnettujen televisiorooliensa jälkeen. Jarno Jokinen on näytellyt viimeksi teinivuosinaan. Jokiset eivät ole samasta sukunimestään huolimatta sukua. Maiju on Tuija Ernamon tytär ja Jarnon isä on näyttelijä Ahti Jokinen.

Uutena henkilöhahmona nähdään Jonnan puoliso Jukka, jota näyttelee Jere Riihinen. Televisiosarjan käsikirjoitti Pekka Lepikkö, joka vastaa myös näytelmän käsikirjoituksesta. Ohjaajana on Panu Raipia. Pukusuunnittelusta vastaa Heli Roininen. Lavastuksesta vastaavat Raipia ja Lepikkö.

KUVA: Tom Lindholm (vas.), Jarno Jokinen, Tuija Ernamo ja Maiju Jokinen jatkavat siitä, mihin televisiossa jäätiin 20 vuotta sitten. Komediateatterin lavalla selviää, mitä tv-perheelle kuuluu nyt. Kuva: Peero Lakanen

Jaa

Viimeksi päivitetty 09.01.2015 11:28