Keskustori.fi

Pete Poskiparta on vuoden taikuri!

Mies, mikrooni ja mieli -esitys jatkuu Komediateatterissa keväällä.

Mentalisti ja taikuri Pete Poskiparta on valittu Vuoden Taikuriksi. Valinnan teki 70-vuotisjuhliaan juhliva alan yhdistys, Suomen Taikapiiri.

Poskiparta on nostanut mentalismin eli mielentaikuuden suuren yleisön tietoisuuteen. Hän oli Noora Karman televisio-ohjelman toinen käsikirjoittaja. Hänellä on myös oma radioshow Suomipopilla, mikä vei hänet luennoimaan Saksaan ja Yhdysvaltoihin asti.

Mentalismia ja taikuutta ei nimittäin ole tiettävästi tuotu esille radiossa vastaavassa laajuudessa sitten 1930-luvun radio kulta-aikojen. Poskiparta kiertää parhaillaan Suomen teattereita puolentoista tunnin mittaisella sooloesityksellään Mies, mikrooni ja mieli. Esitys starttasi syksyllä Tampereen Komediateatterista.

Keikkailun ohella Poskiparran radio-ohjelma ja nettitelevisio jatkuvat myös tänä vuonna.

- Mies, mikrofoni ja mieli on kuin loppuunsa teroitettu puukko. Olen hionut sitä jokaiselta osa-alueelta etsien aina parhaat mahdolliset ratkaisut viedä esitystä eteenpäin. Näin lopputulos on terävin ja oivaltavin, mihin tällä hetkellä pystyn, sanoo Poskiparta.

Vuoden taikurin voi nähdä myös tänä vuonna Tampereen Komediateatterissa, jossa hän esiintyy kahdeksan kertaa kevään 2015 aikana.

 

KUVASSA: Mentalisti Pete Poskiparta on esiintynyt Las Vegasissa, Lontoossa, Chicagossa ja Kölnissä. Oma show Suomessa käynnistyi Tampereelta syksyllä 2014. (Kuvaaja Daniel Lehtovirta)

Jaa

Viimeksi päivitetty 14.01.2015 17:20