Keskustori.fi

Hevosten keinu jatkaa Suomen hevonen -trilogiaa

Työväen Teatterin alkuvuoden ensi-iltoja yhdistää yksi sana: kotimaisuus.

Tampereen Työväen Teatterin kevätkauden kohokohta on Sirkku Peltolan Suomen hevonen -trilogiaksi nimetyn näytelmäsarjan jatkuminen. Neljäs osa on nimeltään Hevosten keinu. Uudessa näytelmässä Kotaloiden ydinperhe tankkaa Ladansa ja lähtee maailmalle. Hevosten keinun kantaesitys on TTT:n suurella näyttämöllä 22. tammikuuta.

Ensimmäinen Suomen hevonen -trilogian osa kantaesityksensä vuonna 2004 KOM-teatterissa. Seuraava ensi-ilta oli TTT:ssä vuotta myöhemmin. Toinen osa, Yksiöön en Äitee ota, ja kolmas osa nimeltä Lämminveriset kantaesitettiin TTT:ssä vuosina 2008 ja 2011.

Poikkeuksellista Suomen hevonen -näytelmissä on, että samat näyttelijät ovat olleet kiinnitettyinä sarjan näytelmiin jo kymmenen vuoden ajan. Rooleissa aiemmista sarjan osista tuttu Kotalan laajennettu ydinperhe Maria Aro, Tuire Salenius, Miia Selin, Aimo Räsänen, Pentti Helin ja Janne Kallioniemi sekä uusina kasvoina Emmi Kaislakari, Ilkka Koivula ja Severi Saarinen.

Uutuuskomedia tehdään yhteistyössä tamperelaisen Sorin Sirkuksen kanssa.

Sormet hunajapurkissa 16.1. alkaen

Myös kaksi muuta TTT:n kevätkauden ensi-iltaa ovat kotimaisia. Kari Heiskasen komedia Sormet hunajapurkissa saa ensi-iltansa Kellariteatterissa 16. tammikuuta. Ohjaaja on Anna-Elina Lyytikäinen.

Sormet hunajapurkissa kertoo burnoutin kärsineestä näyttelijästä Kauko Vuoresta, joka päättää lavastaa oman kuolemansa. Hanke kariutuu, kun entinen rakastajar ilmestyy kuvioihin. Rakastamisen vaikeudesta kertovan komedian pääroolissa ovat Tommi Raitolehto sekä ensi kertaa TTT:ssä näyttelevä Karoliina Kudjoi.

Valokuvavarkaat 21.1. alkaen

Eino Salmelaisen näyttämöllä saa ensi-iltansa 21. tammikuuta Orvokki Aution romaaniin perustuva Valokuvavarkaat.

Valokuvavarkaat on draamanäytelmä, joka kertoo ikävien muistojen kanssa painivasta pohjalaisperheestä. Näytelmän keskeisinä hahmoina ovat leskiäiti ja kaksi aikuista tytärtä. Näytelmässä kulkee rinnalla tyttäristä toisen, taidemaalari Anelman mielikuvitusmaailma, jonka tarinaa kerrotaan muun muassa nukketeatterin avulla.

Valokuvavarkaiden rooleissa nähdään Teija Auvinen, Eeva-Riitta Salo, Jaana Oravisto, Auvo Vihro ja Henrika Nieminen.

Tampereen Työväen Teatteri

KUVA: Ydinperhe Kotala tankkaa Ladansa ja lähtee maailmalle Hevosten keinussa. Sirkku Peltolan käsikirjoittama näytelmä on jatkoa Suomen hevonen -trilogialle. Kuvassa Maria Aro (vas.), Miia Selin, Emmi Kaislakari, Aimo Räsänen ja Tuire Salenius rooleissaan. Kuva: Kari Sunnari/TTT.

Jaa

Viimeksi päivitetty 16.01.2015 16:51