Keskustori.fi

TTT luottaa uuteen musikaaliin ensi syksynä

Desirèe palaa sekoittamaan juristin pasmat syyskuun alussa.

Desirèe - Pieni yösoitto, alkuperäiseltä englanninkieliseltä nimeltään Little Night Music, on Ingmar Bergmanin vuoden 1955 elokuvan Kesäyön hymyilyä inspiroima musikaali. Esitys kertoo 1900-luvun alun herrasväen ylellisestä elämästä. Musikaalin ensi-ilta nähdään Tampereen Työväen Teatterissa tulevana syksynä 3. syyskuuta.

Broadwaylla vuonna 1973 ensimmäisen kerran esitetyn musikaalin pääosassa on keski-iän kriisissä tasapaksua elämäänsä elävä asianajaja Fredrik Egerman. Äkkiä kaikki muuttuu, Fredrik vie puolisonsa teatteriin ja lavalla on Desirèe Amrfeldt, Fredrikin rakastettu vuosien takaa.

Musikaalin tunnetuimpia kappaleita on Naurettavaa (Send in the Clowns).

Desirèe-musikaalin teema ja pukuloisto ovat ajattomia. TTT:n Desirèen pääosissa nähdään Petra Karjalainen ja Veeti Kallio. Ohjauksesta vastaa Miika Muranen. Muissa rooleissa nähdään ensi kertaa Tampereella vieraileva Sari Havas, Tuukka Huttunen ja Tampereella näyttelijäksi opiskeleva Anna-Elisa Hannula. TTT:n näyttelijäkunnasta ovat mukana Tuire Salenius, Severi Saarinen, Emma Kaislakari ja Juha-Matti Koskela. Fredrika-tyttären roolissa vuorottelevat Helmi Hollström ja Ronja Alatalo.

Palkittua musikaalia on esitetty Broadwayn ohella monilla maailman merkittävimmillä näyttämöillä. Suomessa se on esitetty aiemmin vain Turun kaupunginteatterissa neljä vuotta sitten.

Desirèe - Pieni yösoitto on ollut tärkeä osa populaarikulttuuria. Musikaali päätyi takaisin elokuvaksi vuonna 1977, kun Hollywood filmatisoi sen. Bergmanin elokuvan juoni oli puolestaan Woody Allenin Kesäyön seksikomedia -elokuvan pohjana.

 

KUVA: Petra Karjalainen ja Veeti Kallio ovat pääosassa musikaalissa, jossa vanha suola alkaa janottaa pukuloiston keskellä. (Kuvaaja Kari Sunnari)

Jaa

Viimeksi päivitetty 10.02.2015 22:21