Keskustori.fi

TT:n ensi syksyssä Sugar-musikaali

Sokeria ja omaishoitoa Tampereen Teatterin syksyssä.

Syksyn 2015 suurmusikaali Tampereen Teatterissa on kaikkien tuntema Sugar - Piukat paikat, joka perustuu Marilyn Monroen tähdittämään ja Billy Wilderin ohjaamaan vuoden 1959 elokuvaan.

Pääosassa Sugar Kanen roolissa vuorottelevat Hanna-Liina Võsa ja Helena Rängman. Sugarin matkassa koomisia sattumuksia kohtaavat naisten hepeniin pukeutuva työtön mieskaksikko Joe ja Jerry, joita esittävät TT:n näyttämöllä Lari Halme ja Risto Korhonen.

Sugarin ohjaa Georg Malvius, joka pitää musikaalia lajinsa hauskimpana.

- Jos olisi valittava hauskin musikaali, valitsisin Sugarin. Se on niin hyvin kirjoitettu, musiikki on ihanaa - ja ne tanssit, sanoo Malvius.

Malvius ohjasi Tampereen teatterin edellisen suurmusikaalin Les Misérablesin, jota esitettiin vuosina 2013-2014. Ohjaaja siirtyy siis nyt kyynelistä nauruun. Sugarin ensi-ilta päänäyttämöllä on 10.9.

Suomen kaunein: Unelmia ja omaishoitoa

Suomen kaunein on komedia, jonka Tampereen Teatteri toteuttaa yhteistyössä Teatteri Siperian kanssa. Komedian lähtökohta on traaginen. Päähenkilö Matti Suomalainen sairastuu aggressiiviseen eturauhassyöpään ja saa elinaikaa vuoden.

Matti Suomalainen päättää käyttää viimeisen elinvuotensa lähtemällä etsimään nuoruuden rakkauttaan Mirjaa. Pikkubussiin pakataan omaishoidettava Mirja, vähäinen omaisuus ja nokka otetaan kohti pohjoista. Öisellä moottoritiellä seurueeseen liittyy 17-vuotias kemijärveläisteini Tiina.

Suomen kauneimman ohjaa Mikko Bredenberg ja käsikirjoitus on viisihenkisen työryhmän tekemä. Näytelmän kantaesityst TT:n Frenckell-näyttämöllä nähdään 23.9.

Tiputus: Suora tv-lähetys näyttämöllä

Tiputus, jonka nimi saattaa tuoda mieleen erään miljoonakatsojia keränneen suoran televisio-ohjelman, on TT:n toinen syksyn uutuuskomedia. Televisiota parodioivan uutuuskomedian käsikirjoittajina ovat Vuonna 85 -musikaalista tunnetut Riku Suokas ja Heikki Syrjä. Ohjauksesta vastaa Suokas.

Tiputuksen tuottaja Jerry Palsternak on saanut vakuutettua kanavapäällikön vakuuttuneeksi uudesta suorasta viihdeohjelmasta. Livelähetykseen mennään pahenevan ongelmavyyhdin kanssa, jossa ovat mukana menestyspaineet, rahavaikeudet, väkivaltaiset velkoja, aikapula, media, yleisön ennakko-odotukset ja sotkuiset ihmissuhteen.

Näytelmän rakenne perustuu muunnelmaan Michael Frayn klassikkokomediasta Noises Off. Kantaesitys on päänäyttämöllä 24.9.

Skavabölen pojat: Repaleinen 70-luvun lapsuus

Antti Raivion käsikirjoittama Skavabölen pojat nähtiin ensimmäisen kerran Q-teatterissa vuonna 1991. Näytelmä vie yleisön 1970-luvulle, kahden veljeksen lapsuuteen. Näytelmä on koskettanut erityisesti kyseisenä aikana lapsuuttaan eläneitä.

Tampereen Teatterissa näytelmän ohjaa Marika Vapaavuori. Kyseessä on Vapaavuoren kolmas ohjaustyö TT:ssä Ihmisen osan ja Kuin ensimmäistä päivää -näytelmän jälkeen ihmismieltä kartoittamassa.

Veljeksinä nähdään nuoret Jaakko Ohtonen ja Eemu Korpela. Ensi-ilta Frenckell-näyttämöllä on 4.9.

KUVA1: Monroen jalanjäljissä Sugarin pääroolissa. Hänen kanssaan vuorottelee Helena Rängman. Kuva: Heini Karjalainen

KUVA2: Suomen kaunein kokoaa yhteen sekalaisen seurakunnan. Kuvassa (vasemmalta oikealle) Juha Junttu, Elisa Piispanen, Marika Heiskanen ja Martti Manninen. Kuva: Heini Karjalainen

Jaa

Viimeksi päivitetty 12.02.2015 14:02