Keskustori.fi

MD kutsuu Myrskyn pyörteisiin

Tanssiteatterin ensi-ilta 28.2. puhuttelee jopa vaalikevään teemoilla.

Millainen on sinun mahtavin myrskykokemuksesi? Millaista on olla myrskyn silmässä? Miltä sisäinen maisemasi näyttää myrskyn jälkeen?

Tanssiteatteri MD:n koreografi Anniina Kumpuniemen uusi, rajoja kokeileva Myrsky-Storm valmistuu ensi-iltaan 28.2. klo 19. Esitys tunnelmoi elämän ja maailman myrskyillä, jotka laittavat ajatuksemme ja olemisemme uuteen järjestykseen. Esitys pyrkii totutun ja tavanomaisen kyseenalaistamiseen, sen kiertämiseen ja välttämiseen, joten tekijöiden motoksi onkin muotoutunut: jokin muu, mikä?

Jotain tavanomaisesta poikkeavaa on luomassa Anniina Kumpuniemen kokoama työryhmä. Sähköistä energiaa esityksen äänimaisemaan tuo Niko Huttunen kitarallaan. Ville Kurjen videoprojisoinnit ja Sari Mayerin valosuunnittelu luovat näyttämölle myrskyn temmellyskentän.

Myrskyn pyörteissä tempoilevat tanssijat Elina Jakowleva, Ville Oinonen, Samuli Roininen ja Mari Rosendahl. Esityksen puvut suunnittelee Elina Vättö yhdessä Anniina Kumpuniemen kanssa.

Myrsky-Storm pohtii maailmassa selviytymisen kysymyksiä sekä ottaa kantaa tämän hetkiseen poliittiseen ilmapiiriin ja arvoilmaston myllerrykseen. Vahvana teemana ja inspiraationa on ihmisten vaikutus ilmastoon ja luonnon tasapainoon.

Päähenkilöiden esittely

ANNIINA KUMPUNIEMI on tehnyt uraauurtavaa työtä tanssikentällä niin tanssija-koreografina kuin tanssikentän uudistajana ja eteenpäin viejänä. Anniina on Tanssiteatteri MD:n alkuperäisjäsen ja tehnyt lisäksi MD:n toiminnanjohtajan työtä vuodesta 2010. Anniina valmistui koreografiksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 1996 ja sai tanssitaiteen maisterin paperit 2005. Tanssijanuransa aikana Anniina on tanssinut yli 45 MD:n nykytanssiteoksessa sekä teatteri- ja oopperayhteistyössä. Omia koreografioita MD:lle ovat mm. Ronja Ryövärintytär (2012) ja Viritetty (2009).

NIKO HUTTUNEN on vuonna 2013 Jyväskylän yliopistosta valmistunut musiikkitieteen maisteri ja äänen moniottelija. Kokemusta hänellä on kertynyt studiosta ja live-kentältä sekä monista produktioista niin säveltäjänä ja sovittajana kuin esiintyvänä muusikkonakin. Niko on toiminut MD:ssä ääniteknikkona vuodesta 2012 lähtien ja tehnyt äänisuunnittelun mm. Pieni lelukauppa -teokseen (2014).

VILLE KURKI on kiitetty visuaaliseen teatteriin erikoistunut ohjaaja-dramaturgi. Hän kirjoittaa ja ohjaa sekä vapaalle kentälle että vakiintuneisiin teattereihin. Hänelle ovat tyypillisiä rajoja rikkovat teattereiden väliset yhteistyöt. Ville vierailee ensimmäistä kertaa videoprojisoijana MD:ssä.

SARI MAYER on työskennellyt Tanssiteatteri MD:n valoteknikkona vuodesta 2002. Työnsä ohella hän suoritti Tampereen taiteen ja viestinnän oppilaitoksen teatterialan perustutkinnon 2005 ja valaistusmestarin erikoisammattitutkinnon vuonna 2009. Sari on tehnyt useita valosuunnitteluja MD:n teoksiin mm. Triumfi (2013), Sky Walker eli Taivaallakävelijä (2013) ja 400 askelta (2011).

Esitysajat

La 28.2. klo 19 ENSI-ILTA
Ti 3.3. klo 19
Ti 10.3. klo 19
Ke 25.3. klo 19
To 26.3. klo 19
Kesto n. 60 minuuttia

Kuvassa harjoituksissa Elina Jakowleva ja Mari Rosendahl. Kuvaaja Anniina Kumpuniemi.

Jaa

Viimeksi päivitetty 02.03.2015 17:08