Keskustori.fi

Kuinka paljon Tampere Juicea rakastaa?

Keikkataltiointi Keskustorilta, puolet myytiin heti. Taas uusi musiikkiteatterin esitys. Elokuvakin on tulossa.

Juice olisi täyttänyt helmikuun 19. päivänä 65 vuotta. Uusi teatteri State avasi sinä päivänä vanhassa Kino-Palatsissa, milläpä muullakaan kuin Juice-esityksen ensi-illalla. Eivätkö tamperelaiset muuta keksi kuin renkuttaa Juicen kappaleita, kysyi ihminen toiselta puolelta Suomea. Eikä hän edes tiennyt, että samana päivänä Tampereella julkistettiin Juicen keikkataltiointi Keskustorilta.

Eihän se nyt niin mene. Mutta selitä se ulkopuoliselle!

Juankosken torin laidalla on Juicen patsas, mutta Tampereella Juice elää joka päivä ihmisten mielissä ja puheissa. En minäkään unohda koskaan sitä päivää, kun heräsin lauantaiaamuna vuonna 2006 uutiseen, että Juice on kuollut. Uutinen oli tavallaan odotettu: koko kaupunki tiesi, miten toivottomassa kunnossa hän oli. Silti maailma näytti hetken aikaa aivan toiselta.

Muistan senkin illan, kun nyt julkaistun taltioinnin keikka oli menossa. Oli tummuva heinäkuun ilta vuonna 2004, kun lähdin Keskustorin toimituksesta kohti Telakan terassia. Liikennettä oli vähän, ja teltalta kuuluva Juicen ääni saatteli askeleitani.

Kukkaisviikkojen keikalla Juicen kanssa lavalla oli kitaristi Ari Kankaanpää. Mestari musisoi hänen kanssaan ahkerasti noihin aikoihin. Kankaanpää on nyt mukana Heikki Vihisen ohjaamassa Staten esityksessä Lasilliset Juicea.

Konsertin äänitti kannettavalla nauhurilla innokas fani Tommi Salo. Hänen nauhuristaan löytyi keikasta noin 70 minuutin äänitys, josta reilut 35 minuuttia on tallennettu uudelle levylle.

Levyn tuotto Juicen kirjastolle

Juice Leskinen & Ari Kankaanpää -nimen saanut levy on paitsi kunnianosoitus lähes elämänsä loppuun asti esiintyneelle taiteilijalle, myös tapa hankkia rahoitusta Juicen kirjastolle Tampellan alueella. Juicen yli 2 300 teosta käsittävä kotikirjasto on talletettu Viola-kodin yhteydessä olevaan juhla- ja kokoustilaan.

Levyn kustantaja Juicen Kirjaston Tuki ry. kehittää ja tekee tunnetuksi Juicen kirjaston toimintaa. Yhdistys järjestää konsertteja, näyttelyitä ja seminaareja sekä myy tuotteita, joiden tuotto menee kirjaston hyväksi.

Juice Leskinen & Ari Kankaanpää -albumin ensimmäinen painos on 1000 numeroitua levyä. Jo ensimmäisen viikonlopun aikana levyistä myytiin puolet eli kohta kannattaa pitää kiirettä, että saa varman keräilykappaleen hyllyynsä. Levyä myy Reinokauppa Finlaysonilla sekä nettikauppa, jonne pääsee helpoiten Juicen Kirjaston tukiyhdistyksen Facebook-sivuston kautta.

Vielä rakkaudesta

Syntymäpäivänä kuultiin myös uutinen, että Juicesta on tulossa elokuva. Kohta kuultiin uutinen, että toinenkin. Ei haittaa ainakaan tamperelaisia. Ulkopuolisten ei tarvitse ymmärtää, miten paljon me Juicea kaipaamme.

Juicen henki kävelee kaduillamme joka päivä.

Jaa

Viimeksi päivitetty 13.03.2015 00:15